x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleP1 Debatt › Hur mycket knark tål Sverige?
Detta klipp har 367 delningar →
  Dela på Facebook
Unga i norrländska byar hämtar ut spice i närbutiken, lägenheter och sommarstugor blir växthus för marijuana, kontorsarbetare och akademiker som röker på om vardagarna, ungdomar från orten agerar knarkkurirer på kändisarnas utekvällar - har illegal narkot
10 kommentarer:
AnSo Lilja
tack själv för att ni valde att ta upp detta viktiga ämne, det handlar om liv eller död. tack för att jag fick lov att vara med och berätta en del av min historia.
2014-12-09
Stefan Gadd
Du är så otroligt bra Alexandra Pascalidou - lyssnade på radion.
2014-12-07
Anders Parbrink
Detta primära har kommersialiserats och relationerna ekonomiserats, men alla har all information som behövs för att frigöra sig från dessa tankefel. Konsten och svårigheten är att göra informationen tillgängliggörs just för att civilisationen har rationaliserat bort mycket av det primära med metod och teori för att hantera problem och lösa det med sekundärt tänkande, istället för att förstå och lösa det existentiellt, med livet självt som utgångspunkt. Inte som tex. dagis som skall socialisera och kultivera barnen så att det blir lika i kunskap i styrda värden som verkan i världen. En fokusförskjutning har inträffat från självreferens till utifrån liggande värderingar vilka skapar majoritetsmissförstånd som allmänt vedertagna tankefel. Förändring börjar inte i det yttre utan i ditt eget tänkande genom att du förändrar din egen referenspunkt. I primärarbete finns det enkelhet utan att förenkla där gemenskap är ett naturligt tillstånd. Så vad är det vi gör när gemenskapen, intimiteten upphör ?
2014-12-07
Anders Parbrink
En bruten värdehierarki, har uppstått, från Mig till en Jag kultur i en universell kultur istället för lokala kultur, vilket gör att förstörande av mening och förstörande av ekosystem är två sidor av samma sak och pga. att språket är instrumentellt och rationellt sekundärt, vilket, skrämmer kroppen, istället för att orden tar liv, som kraft, i kroppen, vilket gör människan medveten, söker vi lycka i organisationsformer tex. demokrati istället för att söka livets ursprung. Härmed har rollen blivit viktigare än individens behov och instinkterna, arketyperna och de förprogrammerade, av eoner av tid, biologiska programmen, utplånas av elitens präster och pedagoger till anpassning och passivitet så att en okänslighet uppstår inför oss själva och inför andra människor.
2014-12-07
Anders Parbrink
I nyckernas vetenskapligt rationella språk har vi istället objektiviserat världen, vilket brutit den primärt inre kommunikationen, huvud - kropp dvs. Jag - Mig vilket skrämmer kroppen. Ja den religiösa himlaspegeln är krossad och världen har mist sin existentiella berättelse. Istället konkurrerar och speglar vi oss i marknadsutbud och grannarnas förehavanden. Någonstans i historien gick det fel, och vi glömde vårt ursprung, vilket vi än en gång, kan lära oss älska, att vörda och tillåta oss lära av. Tex är sagorna är inte det samma i ett kapitalistiskt samhälle efter som det drivs av vinstintresse av att få människan att inte förstå sin situation och se helheten. Idag stänger fantasin inom medierna in människan istället för att hjälpa barnet ut i livet olika skeenden.
2014-12-07
Anders Parbrink
Samhället, är en förlängning av människan själv, och uppstod pga. bristande kommunikation mellan och i människorna, där det tekniskt rationella samhället, som inte ger oss det livskraftiga språk som behövs för att vi själva skall kunna förstå och förändra våra vuxna liv, i de socialaspel, som grundar sig i det manus, vi själva tillskriv oss utifrån den goda eller bristfälliga anknytning vi en gång hade till våra föräldrar, i barndomen. I detta manus försöker det naturliga barnet, förankrat i kosmos utvecklingsriktning, skapa sin lösning via upprepnings-tvånget, som så söker upp situationer som påminner om barndomens tidigera upplevelser i hopp om att själv skapa nya lösningar Om detta kan vi göra oss själva medvetna om, kropp och själ dvs sitt biopsykiska vara. Det är detta våra liv handlar om !
2014-12-07
Anders Parbrink
Hur mycket anpassning och blockerade känslor till människan ?
2014-12-07
Maya Appel
Den stora frågan är ju. Varför flyr människor in i omedvetenhet? Hur kan vi skapa ett mera medmänskligt samhälle ,det alla orkar leva i. Orsak-verkan måste alltid finnas med i allt tänkande kring droger.
2014-12-07
Erik Ejnare
Ett bra jobb du gör <3
2014-12-07
Seppo Arminkari
Vet bara att det måste vara såna som har pengar miljontals kronor som importerar o betalar knarket hit??????En vanlig gatu trampare har inte såna resurser.....
2014-12-07

Fler program:

Program: P1 Debatt
830 delningar på Facebook
Sändes för 2944 dagar sedan
Längd: 5212
7
Sandra Bergman:
"http://www.op.se/blaljus/brott/polisen-efter-helgens-overfall-vi-vill-mana-till-forsiktighet"
Program: P1 Debatt
718 delningar på Facebook
Sändes för 3077 dagar sedan
Längd: 5215
37
Rosita Bolin:
"http://youtu.be/zO2hm6RzTcI"
Program: P1 Debatt
606 delningar på Facebook
Sändes för 3490 dagar sedan
Längd: 5206
Program: P1 Debatt
606 delningar på Facebook
Sändes för 3105 dagar sedan
Längd: 5210
Program: P1 Debatt
599 delningar på Facebook
Sändes för 3133 dagar sedan
Längd: 5204
Program: P1 Debatt
535 delningar på Facebook
Sändes för 2888 dagar sedan
Längd: 5215
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1855 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1698 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 900 dagar sedan
Längd: 3300