x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleP1 Debatt › Vem bryr sig om de mobbade barnen?
Detta klipp har 718 delningar →
  Dela på Facebook
Hora! Loser! Bög! Äckel! För 60 000 barn är glåpord, slag och hot vardag. I månadens P1 Debatt pratade vi om mobbning och hur den ska stoppas.
37 kommentarer:
Rosita Bolin
http://youtu.be/zO2hm6RzTcI
2015-11-03
Georg Nordlist
detta jävla daltande måste upphöra! mobbning finns, har alltid funnits och kommer alltid att finnas - det är så vi reder ut vår plats på den sociala skalan; skillnaderna mellan fall är grovhet och platsen (nätet, skolgården, mobil, klassrummet). De vuxna, föräldrar och lärare måste reagera, och det innebär ett skifte från "ha det trevligt" till "vi måste ta några "obekväma" samtal och lösa en "jobbig" situation"! "offren" får inte se sig som offer, inställningen blir - "Jag är offret, det är synd om mig, jag klarar mig inte själv", fan väx upp o stå upp för dig själv, din mamma kommer inte hålla dig i handen livet ut! Gör du inte det, kommer ingen annan göra det. Du har ju redan förlorat om du förbereder att ta smällarna när nävarna (och orden) kommer ist för stå emot och inte tollerera det beteendet.
2015-10-30
Henrik Stryker Johansson
När jag blev mobbad så ljög lärarna och rektorn framför mina föräldrar. De som hjälpte mig var sjuksköterskan och hon som jobbade i caféet.
2015-10-27
Karin Höijer
Att stå utanför, är alltid lika hemskt. För barn i skolan kan det vara ett helvete. Min sonson 6 år har börjat i "0:an" och frågade mig en dag, vad betyder pucko??? Han hade aldrig hört ordet förut.
2015-10-27
Mikael Svensson
Att lärarna syns på rasterna och att dom blir mera synliga över lag. Samt har förförståelser , och att dom inte blundar om någon slår larm....
2015-10-27
Tony Björk
Det är ingen nyhet att barn mobbas i skolan. Men hur skall barn lära sig att inte göra det när vuxna gör det själva. I media är varje dag mobbning på regeringsnivå. Är det ekonomi som hindrar? Det tror jag inte på. Det handlar om engagemang, empati, styrka. Jag var själv mobbad o gick i dagliga självmordstankar. Blev mer innesluten i mig själv. När mobbningen upphörde upphörde inte min slutenhet utan den växte på. Åren gick o jag blev mörkare i tankarna. Har gjort ett tiotal självmordsförsök men klarat mig. Det måste finnas en anledning till det.
2015-10-27
Elisabet Andersson
Och vem bryr sig om dom mobbade vuxna.....
2015-10-26
Knut Nilsson
Älska ist för att mobba
2015-10-26
Axel Flinth
Det viktigaste är att föräldrar vågar erkänna att deras barn också kan vara de som mobbar, och vågar erkänna att det är så när det sker. Inte falla tillbaka på "pojkar är pojkar", utan verkligen reagera, erkänna det obekväma och sätta en gräns. Det tror jag i alla fall.
2015-10-26
Lotta Sandberg
Det dom har innanför pannbenet är viktigast. ????
2015-10-26
Gudrun Karlsson
Jag vet något om den saken.
2015-10-26
Lars Olof Sjöström
På en skola i närheten där vi bor finns en kille i 25-årsåldern. Som ibland ses sitta ensam på en bänk i samspråk - eller modhållandes - med en elev. Han sätter ner foten, ordentligt och är en otrolig tillgång som det ser ut. Han tar sig tid, han engagerar sig i just den elevens situation. Och talar med, inte till, eleven. Eleverna är låg och mellanstadieelever. Han talar mest med mellanstadieeleverna. Där läggs en grund misstänker jag.
2015-10-26
Jesper Johansson
Det är helt riktigt att hålla Åkesson, Sd, och deras hatmånglare ansvariga för både morden i Trollhättan och de nedbrända flyktingförläggningarna. De har nu börjat få det resultat de ville ha, och vågar de inte stå för det nu så kommer det en dag ett Nürnberg för dom också.
2015-10-26
Lars Olof Sjöström
Fler rastvakter som inte står i klungor och diskuterar något de borde gjort på kollegiet i stället för på skolgården. Fler rastvakter som sätter ner foten. På skolgården.
2015-10-26
Johanna Nyström
Varje gång en lärare försökte göra något åt saken när jag gick i skolan så gjorde de fel. Det räcker inte med att vuxna "säger till" i allmänhet, de måste förstå hur mobbing fungerar så att de kan "säga till" på rätt sätt. Mina lärares idé var att ta in mobbaren och den mobbade i ett rum, tvinga oss att skaka hand och be mobbaren att säga förlåt, sedan skulle allting vara fint och bra. Det hjälpte självklart inte ett dyft. Utbilda lärarna. Och utbilda eleverna; jag undrar om det skulle hjälpa att klart och tydligt förklara för barnen att den som mobbar själv är rädd och osäker (de känner sig "bättre" när de sätter sig över andra). Ingen vill väl höra "varför är du så rädd? vill du prata om dina känslor?" när de försöker vara tuffa. Men frågan är om någon skulle lyssna, med tanke på de överlag dåliga undervisningsmetoderna jag såg under min grundskoletid.
2015-10-26
Ella Winter Medium Healer
Det är så tragiskt så det gör ont i hjärtat...Tycker synd om både de som blir mobbade o de som mobbar...För om mobbarna hade mått bra så har de ej behövt mobba...Åh de som blir utsatta...får är i hjärtat liksom deras mobbare har...Så tragiskt...man KAN undra var föräldrarna till mobbarna finns...för de kan ju inte vara där de behövs...ev pga olika orsaker...????????????
2015-10-26
Inger Skyllerstedt
Jag har som tur är aldrig blivit mobbad i skolan och heller inte senare i livet.
2015-10-26
Niels X Holmgaard
Skolan skall bjuda in föräldrarna att var med i skolan .inte bara i småskolan utan även i 7-9 .varför är skolorna så rädda för föräldrar ?
2015-10-26
Anna Häggström Liljenvald
Till er som har föreslagit mer vuxennärvaro vill jag säga att det räcker inte! Det som är avgörande är om vuxna reagerar. Det är väl en bra början att starta redan på lågstadiet med noll-tolerans. Att en vuxen säger ifrån i klassrum eller var det än händer på skolan. Behöver inte vara mer än: "Jag ser vad du gör" och "det du gör nu är inte ok". För mobbade barn kan förlåta barn som mobbat dem men de förlåter aldrig vuxna som såg mellan fingrarna. Det följer med dem livet ut och förstör så mycket!
2015-10-26
Lajla Rosvall
Ja, vem bryr sig? Det är så hemskt för alla mobbade, som i vuxen lider av skoltidens helvete. Pengar är inte nog. Det är absolut fler än sextiotusen.
2015-10-26
Aina Ström
Barnen gör som de vuxna,inte som de säger.
2015-10-26
Monica Beckman
Mer vuxna i skolan kan vara en bra idé och jag tror att det kan vara en stor fördel om många av dessa vuxna själva har varit utsatta för mobbning. Spelar nog inte så stor roll om dom har varit det som barn eller vuxna, för jag tror att man är mer uppmärksam om man har den erfarenheten.
2015-10-26
Ylva Rydkvist
Mindre skolor och klasser. Att skolorna erkänner problemet.
2015-10-26
??????? ????
Mobbing förstörde min skolgång och orsakade att jag isolerade mig i 7 år
2015-10-26
Eva Flink
Mer vuxennärvaro i skolan, skulle nog vara avgörande för många mobbningsoffer. Finns säkert många t ex far- och morföräldrar som skulle kunna ställa upp med sin närvaro, både på skolgårdar och i klassrum, matsalar etc.... Ev kunde dessa även följa barnet en bit på vägen hem (eller hela vägen) Kanske en liten bit av lösningen, mot mindre mobbning - iaf under skoltid.
2015-10-26
Gita Art
Bra delning ?
2015-10-26
Nils-Erik Forsberg
Robert - rådet är att börja upplysa språkligt om verkligheten som alla erfar den beskaffad och sluta rådbråka det man har mellan öronen med den rådande falska uppfattningen som gör folk mentalt sjuka. De som jobbar med rättsfrågor och lagstiftning känner väl till att det är huvudfrågan att besvara för att inte utvecklingen ska bli ohållbar. Tyvärr tvistar de lärde om saken med bl.a. mobbning (psykning) som följd.
2015-10-26
Gunilla Blomdahl
80 - 100 000 hit eller dit, har det någon betydelse för någon???
2015-10-26
Lars Jönsson
Förstår inte varför försvarsminister Hultqvist nu förespråkar ett deltagande i en arbetsgrupp i Lettland för att lära oss söka och neutralisera icke korrekta((förmodligen främst ej rysskritiska) åsikter på nätet. Sådan uppföljning har vi ju redan i Sverige på säväl nät som i media men det är väl bara för att ta ytterligare ett steg in i Natos fålla.
2015-10-26
Emanuel Liljegren
Tror inte 60000 räcker...
2015-10-26
Finn Kristiansen
Hej! Programidén med ring P1, är väl att det är inringarnas synpunkter som skall prägla programmet? Som det nu är med några programledare, och som nu senast i dag, styrs diskussionen efter deras egna uppfattningar. Låt de som ringer framföra sina synpunkter och vrid inte om det hela för att passa programledarens inställning.
2015-10-26
Lotta Sandberg
Jag menade inte Alexandra. Syftade på inringaren som anklagade Jimmie Åkesson.
2015-10-26
Lotta Sandberg
Hur kan hon hålla Jimmie Åkesson ansvarig för morden i Trollhättan? Det var väl inte han som hade klätt ut sig och utförde handlingen?, ????????????????????????????????????????????
2015-10-26
Weronica Andersson
Bra talat av kvinnan i sista samtalet, världsmedborgaren!!
2015-10-26
Gun Petersson
Bra talat av In ringaren Gunnar Eriksson .Angående vår försvars minister å NATO !!
2015-10-26
Linda Andersson
Det snackas om mobbing. Media "tar avstånd"... eller hur!! Och nobelfesten, alla lika mkt värda men JÅ är inte Välkommen?! Hyckleri.
2015-10-26
Lisbeth Johansson
Jag hoppas nån jurist tar en titt på det senaste samtalet till programmet. Opartiska public service..
2015-10-26

Fler program:

Program: P1 Debatt
830 delningar på Facebook
Sändes för 2973 dagar sedan
Längd: 5212
7
Sandra Bergman:
"http://www.op.se/blaljus/brott/polisen-efter-helgens-overfall-vi-vill-mana-till-forsiktighet"
Program: P1 Debatt
606 delningar på Facebook
Sändes för 3519 dagar sedan
Längd: 5206
Program: P1 Debatt
606 delningar på Facebook
Sändes för 3134 dagar sedan
Längd: 5210
Program: P1 Debatt
599 delningar på Facebook
Sändes för 3162 dagar sedan
Längd: 5204
Program: P1 Debatt
535 delningar på Facebook
Sändes för 2917 dagar sedan
Längd: 5215
Program: P1 Debatt
530 delningar på Facebook
Sändes för 3001 dagar sedan
Längd: 5213
10
Uppsala stadsteater:
"Läs mer här om Öppna samtal om makt: http://www.uppsalastadsteater.se/oppna-samtal-om-makt-ledarskap-och-maktstrukturer/"
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1884 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1727 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 929 dagar sedan
Längd: 3300