x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleKarlavagnen › Livet som fattigpensionär
Detta klipp har 2717 delningar →
  Dela på Facebook
Hur är det att vara äldre och tvingas vända på slantarna varje månad för att få det att gå ihop? Ikväll uppmärksammar Karlavagnen landets fattigpensionärer - hur är vardagen för våra äldre?
25 kommentarer:
Kenneth Nilsson
Gå ut och råna dom som rånar er,,,,,, ! men ,,,nej gör inte det, ni straffas för det, men dom andra får inget straff,som rånar er,,,, det är statens rättvisa.
2016-12-29
Linnéa Kero
Sofia Kero
2016-12-29
Ingegerd Gidlund
Man måste fortsätta att arbeta. Det gör jag.
2016-12-29
Lisa Rehn
Kvinnor har dessutom lägre grundpension . Samt att många av oss tar hand om våra gubbar på ålderns höst . Där spar samhället pengar ........????????????
2016-12-29
Karlavagnen i Sveriges Radio P4
Tack för alla era berättelser, för alla inlägg, för alla kloka synpunkter. Det här var ett ämne som verkligen engagerar, och vi är väldigt glada för allas er medverkan. Stort tack, alla! Nu önskar vi er en riktigt god natt! /Karlavagnengänget
2016-12-28
Carina Eriksson
Det spelar ingen roll om du kommer att få jobba 50 år av ditt liv. Utsliten med en urusel pension / sänk politikernas lön och ge pensionärerna istället
2016-12-28
Gunnar Berg
Vet att sport är det viktigaste i livet för många med lyssnar jag på ett radioprogram med ett tema har jag og många med mig inte något intresse av sporten . Såå viktig var väl inte hockeyn ? Mycket intressant program i kväll .Ni vet väl alla här att tills vidare är det socialdemokraterna som styr den sjunkande skutan SVERIGE
2016-12-28
Gunilla Jansson
Lyssnar ofta på Karlavagnen och kvällens tema är det viktigaste på länge. Håller med många om att det är dags att politikerna gör något för att höja pensionerna. Det håller inte att bara prata och lova att de ska göra något år efter år, eller att tillsätta utredning efter utredning utan att något händer. Alla priser höjs varje år, mat och kläder, hyra och el och mycket mer men pensionerna står still eller höjs en hundring och då minskar bostadstillägget så höjningen blir några kronor. Bostadstillägget för pensionärer måste höjas eftersom hyrorna har gått upp så mycket de sista åren. Taket för bostadstillägget är 5.000:- och det går knappt att hitta en lägenhet under den summan idag. Att jobba ett helt liv och när man går i pension ha så litet pension att man varje månad får vända på varje krona, är inget värdigt liv. Annika Strandhäll, vår socialminister, som finns i studion borde lyssna noggrant och tänka efter hur det är i det verkliga livet.
2016-12-28
Lissie Lindhult
Att ha 1.000 kr/vecka kvar att leva på är för mig bara ren utopi! Är glad om jag kan ha 200 kr/vecka som skall räcka till väldigt mycket. Har inte råd med någonting extra. Att ta en fika eller lunch ute är inte att tänka på. Man måste vända på varje krona och jag är tacksam för att butikerna har kortdatumvaror så jag har råd att äta någorlunda vettigt. Tänk att få köpa en paprika utan att bry sig om vad den kostar! Har 5 barnbarn, tack och lov är de så gamla att de förstår när jag talar om att jag tyvärr inte kan ge några presenter. Gå på föreläsningar, konserter mm är bara möjligt om det inte är fritt inträde. Hamnade hos Kronofogden efter min pensionering, kunde inte betala en del räkningar. Fick ut 4.000 kr netto mindre/månad vid pensioneringen. Efter att ha arbetat sedan jag var 11 år kan jag inte försörja mig själv vilket känns väldigt tufft! Kan aldrig betala alla räkningar utan måste skjuta på betalningen eller dela upp räkningar varje månad. Är en multisjuk kroniker vilket också är kostsamt. Försöker trots allt att ta vara på tillvaron så gott jag kan, har en underbar familj som jag har mycket glädje av. Undrar ofta hur de styrande skulle bära sig åt om de vore tvugna att leva som jag?
2016-12-28
Ramona Fransson
Ett tips till alla som tänker gå i pension snart. Innan ni lyfter pengarna, om ni har en maka eller make eller partner, så skriv att ni vill ha efterlevandeskydd. Visserligen snor de några kronor av din pension, men i gengäld så får den du valt ta över din pension när du lägger näsan i vädret, i stället för att staten bugar och tackar för att du rart nog dog i god tid så det blev pengar över. I dagens läge känns det som att drömmen för våra politiker är att vi dör dagen efter vi blir pensionärer, så att deras arvoden kan höjas som de gör varje år ... med tusenlappar ...
2016-12-28
Per Svan-Pettersson
Intressant att ingen ens tänker tanken att vi som arbetar i dag skulle kunna betala lite mer i skatt. Men där kanske solidariteten tar slut, det går att tycka och kalla politiker vid diverse öknamn, men hur många skulle kunna tänka sig att betala lite mer i skatt för att andra (och även du själv) skulle få det lite bättre ?
2016-12-28
Anita Lindh
Skandal i dagens Sverige!!!!!!!!!
2016-12-28
Chris Forsberg
Pensionärer passa inte i vårt samhälle enligt våra politiker!
2016-12-28
Eva-Marie Åkerman
Det ligger miljarder i Arvsfonder. Fördela dessa pengar till alla pensionärer med låg pension.
2016-12-28
Inger Thun
Är Låginkomsttagare ...pensionär nu ???? ..har också valt att va med barnen mer när dom va små , och har arbetat deltid, inte tänkt på pensionen. Skulle inte klarat mig på min pension om inte jag hade mannen ..jag får ut ca 7000...hur tänkte jag? ? Är lite bitter ..men har tydligen mig själv att skylla. ????
2016-12-28
Lisbeth Johansson
Jag har varit ensamstående mamma och har ingen utbildning därför har jag haft låg lön på dom jobb jag har haft .Men jag får ut 15.300 efter skatt.Bor billigt så jag klagar inte .
2016-12-28
Gurli Jonsson
Jag är sjukpensionär,och har ca 500 :- kvar varje månad efter de fasta kostnaderna är betalda...vilka har så pass mycket som 1000 :- kvar ? Och sämre blir det,ser att jag får 20 :- mindre nästa år,varför undrar jag ? Till saken hör att jag fött sex barn och var hemma med dom i småbarnsåren,det inräknas inte i pensionen...
2016-12-28
Gunbritt Maria Lundström
Inte skäms jag över att vara fattigpensionär, men jag stor skäms över politikers sätt att behandla pensionärerna och sjuka. Inte konstigt att politikerförakt ökar.
2016-12-28
Berit Holmlund
Tillhör dem som har under nio tusen efter skatt , inget bostadstillägg ensamstående , har arbetat sedan 15 års åldern , men varhemma och tog hand om barnen i några år ! Det har man blivit straffad för ????det måste bli en ändring för alla oss fattig pensionärer !!!
2016-12-28
Anna Westerling
Bara ett litet inlägg. Jag har halv sjukpension sedan 32 år tillbaka, idag är summan 3980 kr/ mån...... Det blir knappt 8000 kr i månaden.
2016-12-28
Mia Eriksson
Det är skandalöst att vissa idag, i den humanitära Stormakten Sverige som S påstår sig vara, lever under EU.s fattigdomsgräns! Är man dessutom ensamstående så har man det verkligen knapert. Att alltid behöva vända och vrida oc vända på varenda krona är deprimerande. Att alltid behöva handla "halva-priset-varor" och att aldrig kunna få unna sig det som VILL ha är så enerverade jobbibt. Att aldrig ha råd att gå till tandläkaren, att aldrig ha råd att köpa ut all medicin på samma gång, att aldrig få "LEVA" tär på både hjärna och hjärta. Just detta att veta att man aldrig nånsin kommer att ha råd med ett tandlälkarbesök t ex, att veta att snart är man tandlös och inte har råd med protes enc. Jag är så oerhört trött, frustrerad, deprimerad och saknar livsglädjen, det är hemskt. Tänk bara att kunna unna sig en dagstidning....en sån sak som många tar för givet. OM jag hade 1000 kr över per vecka..skulle jag känna mig stormrik!! Jag har 2200 kvar per månad efter fasta utgifter inkl bostadsbidrag, det ska räkca till mat, övr hushållssake, medicin. Fotvården som jag fick via remiss förr, har tagis bort av besparingsskäl...till vd??!! och nu har jag inte längre råd med det. De som jobbar, de som är ålderspensionärer och två, som bor i hus som är betalt,och politiker, dom kan aldrig i sin vildaste fantasi sätta sig in i hur det är att leva som Ensamstående Fattigpensionär., Har jag överhuvud taget råd att dö??!
2016-12-28
Anita Berg
Är det överhuvudtaget någon idé att jobba? Jag har jobbat i hemvården i många år som undersköterska, jag kommer också att bli fattigpensionär. Det är inte klokt att människor som sliter ska få vända på varje krona.
2016-12-28
Lindeborg Ylva
Intressant!!
2016-12-28
Paula Malinen
Bättre pension till alla kvinnor man jobbat hela livet och vill leva normalt liv . Eller sänk skatten till 17% som många länder har ????
2016-12-28
Annelie Jonsson
Tillhör antagligen denna skara men då jag alltid varit lågavlönad(prioriterat barnen) så märker jag ingen skillnad ännu iaf? Har aldrig mått så bra som nu när jag njuter av livet. Gör av med mindre pengar när jag inte jobbar så går absolut ingen nöd på mig. Drygar ut pensionen med styrelsearbete så kan unna mig lite guldkant????
2016-12-28

Fler program:

Program: Karlavagnen
768 delningar på Facebook
Sändes för 1865 dagar sedan
Längd: 4481
Program: Karlavagnen
602 delningar på Facebook
Sändes för 3542 dagar sedan
Längd: 4500
Program: Karlavagnen
600 delningar på Facebook
Sändes för 2435 dagar sedan
Längd: 5402
Program: Karlavagnen
519 delningar på Facebook
Sändes för 3240 dagar sedan
Längd: 4021
Program: Karlavagnen
417 delningar på Facebook
Sändes för 3529 dagar sedan
Längd: 4920
Program: Karlavagnen
320 delningar på Facebook
Sändes för 3666 dagar sedan
Längd: 4347
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1882 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1725 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 927 dagar sedan
Längd: 3300