x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleKarlavagnen › Jag och min diagnos
Detta klipp har 369 delningar →
  Dela på Facebook
Nyligen kom nyheten att vissa faktiskt kan växa ifrån Aspergers syndrom som vuxna, men för de flesta är ju diagnosen för livet. Och allt fler får neuropsykiatriska diagnoser i Sverige, både barn och vuxna. ADHD, ADD, Aspergers är bara några av dem.
11 kommentarer:
Max Wikforss
Missade detta????
2016-09-01
Bitte Hansén
Många klarar av sin asperger genom att kopiera hur andra gör det hjälper att ha högre iq. Att leva med en hjärna som inte har något filter, alla ljud och synintryck gör att man blir otroligt trött. Att umgås med många människor kan göra att det kan ta dagar innan hjärnan har vilat. Att få en diagnos och förstå att man inte varit dum, att alla misslyckanden har berott på en diagnos kan vara otroligt befriande. Att säga att det är för lätt att få en diagnos är bara okunskap.
2016-08-31
Nordh Anna
Jag som mamma till min son som AS och ADHD har kämpat som en j...a dåre i 18 år. Skola som inte funkar pedagoger som inte förstår mm. Slagits mot skolpsykologer, socialen, BUP, barnmisshandelsanmälan, fördömmande samhälle, fördömmande föräldrar, mobbing, elaka barn, skolinspektionen, skolskjuts med färdtjänst som inte klarar sina uppdrag, oändliga möten, skyhöga kostnader för saker som gått sönder både här och där när han varit utåtagerande, förlust av släkt, förlust av vänner, slagits mot försäkringskassan, kämpat med mediciner både hit och dit, varit sambandcentral åt vården, skola och kommun mm. Hämtat när pedagoger brister, slutat arbeta ett tag. Kan göra listan oändligt lång.... Sen kommer man till den känslomässiga biten som förälder. Ja man blir bortglömd som förälder. Låtentexten min soldat säger ganska mycket hur det känns.
2016-08-31
Lotta Wikén
Så bra att tala om diagnoser????????själv hade jag nog fått en hel rad med diagnoser om jag hade gjort utredning! Lever min dotter som har autismliknanden tillstånd å ångersproblematik vilket kan vara väldigt frustrerande men även väldigt givande????????
2016-08-31
Per J Almquist
Diagnostisering är viktig för att få rätt hjälp och för att man själv ska ha något att utgå ifrån. Men ibland är vi snabba med att stämpla barn och ungdomar med olika "bokstäver". Jag tror det finns andra faktorer som kan ge upphov till SYMTOM som liknar ADHD och andra sk bokstavsskombinationer. Astrid Lindgren lär ha sagt något i stil med "Förr hade barnen spring i benen, idag har de ADHD".
2016-08-31
Frida Carlsson
Vi är en familj där NPF är vardag. Min man har adhd, vår 11 åring har adhd och autism/aspergers, 8 åring med adhd och en 2åring på det. Fullt ös hela tiden, mycket kärlek och mycket bråk, som en känslomässig berg-och-dalbana alla dagar i veckan. ????????????
2016-08-31
Vincent Rankila
Otroligt vad bra att ni tar upp detta ämne. Jag har hela mitt liv fått oförstålse pga min dyslexi och adhd. En tredje del av min livstid har jag blivit mobbad av både lärare och elever för att jag var annorlunda från alla andra. Vissa i lågstadiet ville ta in mig på särskola för att slippa mig. Min syslöjdslärare berättade att jag var dum i huvudet pga av min ADHD för andra elever. Mitt liv har varit svårt och det är jobbigt att aldrig ses som likvärdig av en sådan dum anledning. Idag har jag motbevisat alla mina lärare med att fått A i svenska och E i engelska och även tagit fullständig student, oavsett att lärare har sagt under alla mina år att du aldrig kommer lyckas med varken engelska eller svenska. Jag står här idag bättre än någonsin innan med ett bra liv. Därför föreläser jag om mitt liv för att ge andra med samma problem ett hopp om att även de kan klara sig ut deras helvete. Med vänliga hälsningar, Vincent Rankila föreläsare HinderHjälpen.
2016-08-31
Ingegerd Johansson
Jag måste säga att jag som mormor till ett barn med ADHD Autism, har oerhört stor nytta av uttalanden som "ADHD, en superkraft" för det hjälper mitt barnbarn att tänka positivt och kämpa på i sitt dagliga liv!
2016-08-31
Carolina Gelius
Tycker det värsta är att alla uttalar sig om ADHD som en superkraft och att det är en tillgång osv.. känns som ett slag i ansiktet varje gång då den för mig varit handikappande och krävt medicin och hjälp från habilitering....
2016-08-31
Patrik Rydén
Veronica Rydén
2016-08-31
Josefin Alm
Såå viktigt ämne!!! Jag stöter på mkt fördomar i min vardag... Och har ganska många svårigheter
2016-08-31

Fler program:

Program: Karlavagnen
768 delningar på Facebook
Sändes för 1867 dagar sedan
Längd: 4481
Program: Karlavagnen
602 delningar på Facebook
Sändes för 3544 dagar sedan
Längd: 4500
Program: Karlavagnen
600 delningar på Facebook
Sändes för 2437 dagar sedan
Längd: 5402
Program: Karlavagnen
519 delningar på Facebook
Sändes för 3242 dagar sedan
Längd: 4021
Program: Karlavagnen
417 delningar på Facebook
Sändes för 3531 dagar sedan
Längd: 4920
Program: Karlavagnen
320 delningar på Facebook
Sändes för 3668 dagar sedan
Längd: 4347
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1884 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1727 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 929 dagar sedan
Längd: 3300