x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsåskådningRadiopsykologen › Ett slag ur mörkret
Detta klipp har 88 delningar →
  Dela på Facebook
När Anna var liten var hon ständigt på sin vakt. När som helst kunde slaget komma, från en mamma som var lynnig och oberäknelig. Det satte sina spår. Hur ska hon våga lita på någon idag?
3 kommentarer:
Fredrik Ottosson
Fint samtal! Modigt. Var stolt över dig själv. Du är värdefull
2017-06-26
Heljer Hvask
Så väl beskrivet - alla dessa känslor av det som hände då och finns kvar nu. Att få prata om det hela livet ut om så krävs och att få utvecklas den vägen är som jag ser det helt nödvändigt. Att få vara en, som du också säger, modig människa och möta sina minnesbilder i detta nuet. Trösten ska finnas i nuet av någon. Tilliten är så viktig för tryggheten. Att inte hålla fast vid rädslor. Rädslan kan ju komma, och förstås och bearbetas och släppas sakta genom att fokusera om, på något av det positiva i livet. För i det positiva ligger vägen framåt. I det lustfyllda som skapar motvikten till att få bannor och smäll. De som gjort detta mot någon hade ingen rätt alls att göra så. Därför är det så självklart fel. Jag söker det självklart rätta som motvikt. Att få ha tilliten att ge andra ger så mycket och i detta försöka få balans i en öppenhet kring känslorna. Syftet är att skapa en egen trygghetsbank i sig själv. Ens egen trygghet ska inte byggas på andra. Man är sitt eget hus. Att lära känna varandra tar lång tid. Att bit för bit visa sig och vara nyfiken eftersom man känner en kärlek till varandra. Att vara sig själv. Att ge - att få. Lära sig framåt och våga möta det svåra med den som är nyfiken på vem du är. Du är du och du är värd all respekt i världen eftersom respekten och kärleken går hand i hand. Prata om det svåra när du känner dig trygg, hellre än när det redan skapats en konflikt. Ligg liksom före. Ta en timeout när du inte vill krisa inför den andre och säg att du vill ta upp det lite senare när du orkar och känner dig stabil igen. Detsamma ska gälla för den andre. man är öppen och gör en överenskommelse sinsemellan. På det viset växer respekten. Låt kärleken vinna över rädslan. För den som bär en börda blir det tyvärr ett arbete att bära den, och det blir ett positivt arbete istället för ett negativt om man själv tar kontrollen. Du är ovärderlig och säkert mottaglig för all kärlek som från den eller de som bryr sig om dig. Innerligt tack för ett öppenhjärtigt samtal. allt gott!
2017-06-23
Anders R Östlund
Tänker med sorg i hjärtat hur mång barn som far illa och sätter spår för livet., Därför är det viktigt att vi bemöter barn kärleksfullt, och även vågar säga ifrån när vi ser missförhållanden.
2017-06-22

Fler program:

Program: Radiopsykologen
591 delningar på Facebook
Sändes för 3249 dagar sedan
Längd: 1708
Program: Radiopsykologen
562 delningar på Facebook
Sändes för 2220 dagar sedan
Längd: 1704
Program: Radiopsykologen
559 delningar på Facebook
Sändes för 1954 dagar sedan
Längd: 1674
Program: Radiopsykologen
378 delningar på Facebook
Sändes för 1870 dagar sedan
Längd: 1737
Program: Radiopsykologen
360 delningar på Facebook
Sändes för 3137 dagar sedan
Längd: 1713
2
Eva Israelsson:
"Det var gripande. Och förskräckligt hur missförstådd man kan bli."
Program: Radiopsykologen
322 delningar på Facebook
Sändes för 2647 dagar sedan
Längd: 1724
Program: Tankar för dagen
3512 delningar på Facebook
Sändes för 2979 dagar sedan
Längd: 281
Program: Människor och tro
3396 delningar på Facebook
Sändes för 1758 dagar sedan
Längd: 2686
Program: Tankar för dagen
2915 delningar på Facebook
Sändes för 3053 dagar sedan
Längd: 273