x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsåskådningRadiopsykologen › Jag skakar och skäms
Detta klipp har 56 delningar →
  Dela på Facebook
För ett par år sen var Anders med om en olycka som gav honom epilepsi. Medicinen gör att han skakar kraftigt och det drar ner hans självförtroende rejält. Hur hittar han till den han en gång var?
12 kommentarer:
Ann Högman
Anders, jag har ett restips inom Sverige, med en fin poäng: ta tåget till Umeå. Gången under spåren som förenar de båda stadshalvorna är smyckad på ett underbart sätt. Jag säger inte mer, för jag vill inte förstöra överraskningen för dig. Det tar en halvtimme att ta sig igenom för en förstagångsbesökare. Det är ett utmärkt mål för den som vill göra en resa inom Sverige bara för att, tremor eller inte. Fundera på det.
2017-06-25
Åsa Sandvall
Uppskattar och blev berörd av dina ord. Modigt och starkt gjort. Önskar dig varmt allt gott!
2017-06-15
Radiopsykologen i P1
Så fint ni skrivit här om programmet och Anders. Tack!
2017-06-15
Anders R Östlund
Min tanke Anders när jag lyssnade på dig. Var finns dina vänner? Kan och vill du anförtro dem om dina svårigheter?
2017-06-15
Maud Hellström
Hej Anders! Ville bara komma med en liten kommentar angående vad du sa att du tror att folk tänker när dom ser din tremor. Min första tanke när jag ser någon som är skakig i händer t.ex är att det beror på någon sjukdom t.ex Parkinson eller liknande - absolut inte att det är någon form av narkotikaabstinens som du sa. Jag tror att dom flesta reagerar som jag o den farhågan att folk skulle tänka annorlunda finns nog i det här fallet mest hos dig själv. Försök att släppa den, för det är ju inte på något sätt skamligt att vara sjuk.
2017-06-15
Karin Lyckhage-Glans
Det finns ett bra hotell i Los Christianos på Teneriffa som är handikappanpassat på alla sätt och vis. När jag och min man som har ms var där fanns det personal att tillgå vid behov vilket man isåfall betalade en extra slant för. Hotellet heter Mar Y sol. En man fick tex hjälp med att äta. Man kunde ha helpension om man önskade. På stället var det människor unga som gamla med olika handikapp vilket kanske gör att man inte "sticker ut. Orten är mkt trevlig och dessutom handikappvänlig. Min man som har MS har även varit på Vintersol som är Rehab. Orten myllrar av människor med olika handikapp och där är det lätt att få kontakt med svenskar och andra. Jag tror att du skulle kunna trivas där, Anders. Lycka Till med allt!
2017-06-15
Britt-Maria Soltorp
Kontakta sjukhuset i Linköping. Där kan man hjälpa människor att bli av med skakningar. Jag känner en 75-åring som hade samma problem som du och han har blivit hjälpt, trots sin ålder... ????????
2017-06-15
Anna Cecilia
Kom att tänka på den här dokumentären "Kroppen". https://www.svtplay.se/video/14054876/kroppen/kroppen-sasong-1-avsnitt-4
2017-06-15
Heljer Hvask
Lust energi glädje äventyr - allt det hörde jag när livslustpåslaget slog till. Då spelar inte skakningar eller annat någon roll för mig eller andra, som jag tror och vet av erfarenhet. Jag ser humorn jag ser nyfikenheten och lusten till samtal och att dela livet. Hinder är till för att rivas, om man inte kommer vare sig under eller över dom. Vi är mest av allt våra själar och medvetande tycker jag och där finns oceaner av möjligheter. För mig är varje förlust och varje nederlag olika saker, samtidigt. En sorg att vända till erfarenhet av godo. En självinsikt om - vad mina verkliga behov är i mitt nuvarande liv. Så detta med närheten och kärleken - som kräver och behöver min nyfikenhet för att frodas. Jag ser och hör hur du upplever att dina skakningar t ex kan skapa ett avstånd till andra - men jag tänker att dina skakningar är en länk till andra. Om du är öppen, vilket jag tror att du sa att du var med det, så finns det många andra som ser dig. Just dig. Jag tror att vi människor får problem när vi upplever att det är ett problem, ofta. Jag tror inte att livet ska skrattas sig igenom. men jag tror att alla vill bli sedda - och du kan vara en som ser andra och därmed också bli sedd och älskad för allt vad du är. Jag vill tacka för alla perspektiv jag fick och jag tar med mig dom. Samtalet upplevde jag som en öppning till en inre resa. Allt gott!
2017-06-15
Håkan Eriksson
Hej Anders, detta är något som många kan drabbas av. Kanske att det kunde hjälpa dig om du träffar andra via NHR. Lycka till i livet.
2017-06-15
Anna Cecilia
Vad modigt Anders ??
2017-06-15
Marie Midström
Jag känner verkligen med Anders. Samma erfarenhet!! Tyvärr är inte alltid samhället tolerant mot vissa neurologiska sjukdomar eller ens biverkningar av mediciner som i detta fallet. Epilepsi är en sjukdom som fortfarande, 2017, omgärdas av en mängd fördomar. Att dessutom ha biverkningar i form av skakningar är fruktansvärt och ett handikapp i den dagliga samvaron med omgivningen. Att inte våga interagera med andra vid t ex måltider eller andra social tillställningar är begränsande på alla nivåer. Att behöva anstränga sig för att se lugn ut i sina rörelse är en kraftansamling. Jo, det är faktiskt så att väldigt många tittar snett och pekar och viskar när man uppträder skakigt eller när kroppen inte har balans. Är det inte så att hen är full? Påverkat av droger? Abstinens? Jag har hört det mesta. Många har blivit av med sina arbeten pga sin diagnos, epilepsi. Många är därför tysta. Och att dessutom ha tremor, kraftig eller medelsvår, är fruktansvärt. Det är inget jag kan dölja. Ja, alla vill bli sedda och bekräftde utifrån den person man är. Fel och brister medräknat. Men..tyvärr är det inte så. Väldigt ofta syns en sken-humanism i Sverige.
2017-06-15

Fler program:

Program: Radiopsykologen
690 delningar på Facebook
Sändes för 223 dagar sedan
Längd: 1720
Program: Radiopsykologen
555 delningar på Facebook
Sändes för 1140 dagar sedan
Längd: 1708
Program: Radiopsykologen
392 delningar på Facebook
Sändes för 244 dagar sedan
Längd: 1723
Program: Radiopsykologen
366 delningar på Facebook
Sändes för 174 dagar sedan
Längd: 1559
Program: Radiopsykologen
338 delningar på Facebook
Sändes för 1028 dagar sedan
Längd: 1713
2
Eva Israelsson:
"Det var gripande. Och förskräckligt hur missförstådd man kan bli."
Program: Radiopsykologen
322 delningar på Facebook
Sändes för 538 dagar sedan
Längd: 1724
Program: Tankar för dagen
3477 delningar på Facebook
Sändes för 870 dagar sedan
Längd: 281
Program: Tankar för dagen
2896 delningar på Facebook
Sändes för 944 dagar sedan
Längd: 273
Program: Tankar för dagen
2474 delningar på Facebook
Sändes för 975 dagar sedan
Längd: 243