x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsåskådningRadiopsykologen › Hej då, mamma
Detta klipp har 70 delningar →
  Dela på Facebook
Så länge Jessica kan minnas har längtan funnits där. Att bli sedd och älskad av sin mamma. Men varje gång de har kontakt slutar det med att Jessica blir besviken. Är det dags att sluta hoppas?
10 kommentarer:
Renate Sara Josefsberg
Hej käraJessika. Du är en underbar varelse som jag gärna skulle vilja vara mamma till Ja????g skulle älska dig oerhört mycket.Det var underbart att höra ditt och Allans samtal
2017-06-07
Heljer Hvask
Jag tror att det är just så som Jessica säger - vi är alla olika, unika och har våra egna liv. Hopp, önskan och....en saknad efter något som man kan känna fattas en är var och ens rätt att bära på och jag tror att förväntningar på andra är en vanlig orsak till obalans i kontakten. Med nära anhöriga blir detta särskilt starkt och banden gör att kärleks-bekräftelse som saknas eller är sparsam kan skapa ett hål i hjärtat, och även i tanken av allt tänk kring det. Varför? Svaret är nog att det är så det är med relationen utifrån alla förutsättningar. Om det hänt något avgörande som skapat en dålig relation så kan man ju ta upp det med den berörda och på det viset komma vidare. Annars tror jag att Jessica och RP beskrev det väldigt fint. Jag tror att föräldrar gärna vill tro att barnen ska bli deras avbild och barnen tror gärna att föräldrarna är en äldre förlaga och förebild, vill tro...och känns. Jag skulle önska att vi alla kunde ses som helt unika människor, både av oss själva och alla andra. Att vi möter oss själva och andra med respekt och nyfikenhet. Att vi möts för dom vi är och blir. Tack för ett insiktsfullt samtal. Allt gott!
2017-06-03
Cecilia Pramberg
Kan man skicka en hälsning till Jessica utan att skriva här? Jag skulle vilja skriva några rader till henne.
2017-06-03
Mia Johansson
Jessica tråkigt för dig hoppas du har modet att tala om för din mamma att nu har du tröttnat på den dåliga energin hon sprider & planterar i dig / påminn henne om att du måste leva i glädjen så nu vill du vidare ???????? inte lätt men ett måste Wish U all Luck
2017-06-02
Christofer Laurin
Tack för ett fint och speglande samtal mellan två kloka och genomtänkta personer. Att släppa taget om otillräckliga föräldrar är kanske den svåraste relationsmässiga utmaning som finns. Jag växte också upp med en frånvarande pappa och en självupptagen och självömkande mamma som inte kunde ge mig den kärlek, spegling och bekräftelse jag behövde. Och jag känner mycket väl igen mig i Jessicas beskrivning av hur bristen på en varm och nära föräldrarelation färgar av sig på alla andra relationer. Den glupande hungern efter att bli sedd och bekräftad är ständigt närvarande, tillsammans med en bristfällig förmåga till ömsesidighet och tålighet inför avståndet mellan det jag längtar efter och det som är möjligt. Att ge upp försöken att blidka sin förälder och att acceptera att hen inte förmår bättre är förmodligen en förutsättning för att kunna släppa taget och sörja förlusten.
2017-06-01
Lise Marie Laro
Takk for fint nyansert program i dag. Vi mammor er jo inte et "ferdig produkt" som faller ned fra himmelen og kan være bra på alt. Vi gjør så godt vi kan uten å ha en bra CV på mammarollen
2017-06-01
Camilla Bäckman
Kärlekens bottenklang, hur viktigt är den inte för alla och envar? Sorgeprocessen en möjlighet till att ge sig själv den förståelse, kärlek, näring, ord, att kunna blicka framåt, glädjas och sedan ge vidare? Tack Jessica för dina funderingar, jag ser jordmån och plantor som tar språng och fyller hålet allteftersom...
2017-06-01
Désirée Michel
Jessica, Jag känner spontant att din mamma kanske är autistisk. Hon förstår kanske inte vad hon ska göra när du inte visat på konkreta behov som när du mår dåligt t ex. Jag är själv autistisk och vet själv hur svårt det är att förstå andras behov av mig. I och med att jag fått en diagnos, vet jag var skon klämmer och kan vara mer lyhörd.
2017-06-01
Julie Jones
Tyvärr så kan mammor vara icke fungerande mammor. I jämförelse så har ju ändå Jessicas mamma gjort något rätt då Jessica verkar vara en juste person som lyckats skaffa sig ett liv med barn och vänner och förmåga att se sina problem och ta tag med i dem.
2017-06-01
Anders Spegel
I den bästa av bäst av alla bästa världer får vi syskon, syskonbarn , pappor som äslkar oss . Men världen är inte en filmatiserad dröm, och när vi inte får den kärlekne vi skapar nya famlijer som älskar oss . Livet är för kort att vänta på något som aldrig kommer att hända.Fokusera på dom som älskar oss , tack mamma för du finns där .
2017-06-01

Fler program:

Program: Radiopsykologen
591 delningar på Facebook
Sändes för 3276 dagar sedan
Längd: 1708
Program: Radiopsykologen
562 delningar på Facebook
Sändes för 2247 dagar sedan
Längd: 1704
Program: Radiopsykologen
559 delningar på Facebook
Sändes för 1981 dagar sedan
Längd: 1674
Program: Radiopsykologen
378 delningar på Facebook
Sändes för 1897 dagar sedan
Längd: 1737
Program: Radiopsykologen
360 delningar på Facebook
Sändes för 3164 dagar sedan
Längd: 1713
2
Eva Israelsson:
"Det var gripande. Och förskräckligt hur missförstådd man kan bli."
Program: Radiopsykologen
322 delningar på Facebook
Sändes för 2674 dagar sedan
Längd: 1724
Program: Tankar för dagen
3512 delningar på Facebook
Sändes för 3006 dagar sedan
Längd: 281
Program: Människor och tro
3396 delningar på Facebook
Sändes för 1785 dagar sedan
Längd: 2686
Program: Tankar för dagen
2915 delningar på Facebook
Sändes för 3080 dagar sedan
Längd: 273