x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsåskådningRadiopsykologen › 19 år och utbränd
Detta klipp har 100 delningar →
  Dela på Facebook
-Det är nästan som ett Messias-komplex, säger Martin. Han är 19 år och kan inte sluta hjälpa andra människor. Han upplever att omgivningen ser honom som en ledare. Men nu orkar han inte längre.
11 kommentarer:
Ulrika Uhrström
Stackars kille som Är så ung och redan utbränd... j
2017-05-19
Kaj Östholm
Hej Martin, Jag hoppas du får möjlighet att läsa det som jag skriver till dig. Jag har lyssnat på programmet två gånger för att vara säker på vad jag nu kommer att skriva. Allan och du har ungefärligen samma uppdrag. Båda vill ni hjälpa människor i nöd. Skillnaden är bara att Allan har sina arbetstider under dagen och sin fritid. Allan arbetar troligen inte heller alla dagar i veckan. Troligen har han det som de flesta av oss i dag, två dagar ledigt i veckan. Jag kan tänka mig att du förmodligen har arbete + arbete med att hjälpa människor sju dagar i veckan. Du kanske inte stänger din hjälpverksamhet kl 17.00 som Allan kanske gör och sysslar med något annat eller vilar. Visst tror jag Allan kan tänka på de personer han träffat på i sitt dagliga arbete även under fritiden, men jag tror att han kanske tvingar sig att koppla ifrån detta då. Vi tänker inte så ofta på att Vår Herre som gjort hela Skapelsen, har uppmanat oss att vila en dag i veckan. De som nonchalerar detta kommer med tiden att få se sin ork försvinna. Detta har många vittnat om i olika radioprogram då de "Gått i väggen" och tappat all förmåga att deltaga i något arbete. 2 Moseboken 34:21 Sex dagar ska du arbeta, men på sjunde dagen ska du vila. Också under plöjningstiden och skördetiden ska du ha vilodag. Det låter så, när man lyssnar till dig, som att du kommit in i ett orkeslöst tillstånd. Att du har för mycket att göra, förutom allt det som du måste göras under veckan för att få livet att gå ihop. Vi människor är dessutom skapta för att arbeta 6 dagar och vara helt ledig under den sjunde, på vilodagen. Det har konstaterats att människans hjärtrytm går ner på sjunde dagen. Det finns medicinska uppgifter att läsa om detta på Internet. Vi svenskar har lite svårt att vara helt lediga 1 dag i veckan. Vi vill gärna hålla ett högt tempo hela veckan igenom,, men att vara förståndig här betalar sig. Med vänlig hälsning Kaj
2017-05-09
Helena Nenne Berggren
Radiopsykologen i P1: Martin borde kolla upp sin sköldkörtel. Om den funkar dåligt kan man drabbas av just det han beskriver, hjärndimma, overklighetskänslor, m.m. Det finns medicin om sköldkörtelvärdena är för låga. Lycka till! ?
2017-05-07
Ulrika Uhrström
Precis programmet e för kort, man vill lyssna länge.. liksom , låt det liksom inte ta slut, så intressant är det!..
2017-05-05
Radiopsykologen i P1
Tack för alla era kommentarer!
2017-05-05
Heljer Hvask
Underbart är kanske ofta kort - och som vanligt känns programmet kort. Så mycket blev sagt och samtidigt så mycket mer väntade i vassen. Min nyfikenhet fanns där hela tiden och jag fick veta en del om mig själv i reflektion. Tack. Andas in - andas ut. Vi är livet. Liksom utan slut. Vi är så mycket. Så lite. Vi är på väg. Vi är överallt. I oss. I andra i vår tanke. Mest av allt är vi i detta att klara livet - hela livet - minut för minut..timme för timme...dag för dag...år för år. Att distrahera sig från alltför stort engagemang i något - kan vara ett sätt att inte "överväldigas-uppslukas" alltför mycket. En ny utmaning ett nytt intresse som vidgar livets möjligheter- att i lugna paddeltag glida fram med kajak eller kanot - att ro roddbåten i motsjö- att fota livet som hen ser det-att skriva sin empati-att göra poesi av tankarna och att alltid ge sig själv en given plats på jorden som följer en överallt. Att känna det att känna andra är en resurs som ger tydlighet och riktning, men också oro och med all ens empati kan det dra iväg för en. Balansgång i livet är i sig en balansgång. Jag ser en väv av händelser bakåt och allt hänger samman, oavsett utgången. Så fortsätter väven vävas in i framtiden utan att en vet vare sig ingång eller utgång. Den blir vävd oavsett. Att leva sitt liv under solen bland maskros och vågskvalp är i sig mening om det skänker mening. Andas in - andas ut och flyg som en humla från blomma till blomma och njut livets nektar. Allt gott!
2017-05-05
Cecilua Haglund
Det var ett svårt samtal men relationen emellan er i luren växte! Fint att lyssna till det svåra. Man känner sig själv inte lika"svår" längre..
2017-05-04
Lie Larsson
Åh vilken bra berättelse och åh vilket bra samtalspartner Allan är ????
2017-05-04
Elin Svensson
Hej Martin! Det låter som du är en sk. HSP (Highly Sensetive Person) Likaså är jag och många andra med oss :) Googla-runt efter information, så kanske du också kan hitta "hem". Många kramar!
2017-05-04
Mod Thörn
Det ser jag framemot att lyssna på...
2017-05-04
Ulrika Uhrström
Jo det där känner jag igen!!
2017-05-04

Fler program:

Program: Radiopsykologen
591 delningar på Facebook
Sändes för 3271 dagar sedan
Längd: 1708
Program: Radiopsykologen
562 delningar på Facebook
Sändes för 2242 dagar sedan
Längd: 1704
Program: Radiopsykologen
559 delningar på Facebook
Sändes för 1976 dagar sedan
Längd: 1674
Program: Radiopsykologen
378 delningar på Facebook
Sändes för 1892 dagar sedan
Längd: 1737
Program: Radiopsykologen
360 delningar på Facebook
Sändes för 3159 dagar sedan
Längd: 1713
2
Eva Israelsson:
"Det var gripande. Och förskräckligt hur missförstådd man kan bli."
Program: Radiopsykologen
322 delningar på Facebook
Sändes för 2669 dagar sedan
Längd: 1724
Program: Tankar för dagen
3512 delningar på Facebook
Sändes för 3001 dagar sedan
Längd: 281
Program: Människor och tro
3396 delningar på Facebook
Sändes för 1780 dagar sedan
Längd: 2686
Program: Tankar för dagen
2915 delningar på Facebook
Sändes för 3075 dagar sedan
Längd: 273