x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleNordegren & Epstein i P1 › Polisyrkets låga status, Europas politiska vindar och tungt parfymerade flygresenärer
Detta klipp har 131 delningar →
  Dela på Facebook
När Louise flög till Frankrike var det många medpassagerare som hade parfymerat sig rejält. Hur påverkar parfym doftöverkänsligas möjligheter att se världen? Och vad kan flygbolagen göra?
30 kommentarer:
Monica Berglund
Jag hoppas verkligen att ni följer upp detta ämne! Önskar ingen människa ett sådant h- vete; att vara överkänslig mot kemikalier fa parfymer o parfymerade produkter, men skulle önska att Thomas kunde få uppleva det i 5 minuter så att han ändrar sin attityd!!
2017-03-19
Ulf Brändström
Den som är intresserad kan läsa denna sammanställning: http://media.allergiforskning.se/2016/03/Doftoverkanslighet-G5-2016-webb.pdf. Finns att hämta på Astma- och Allergiförbundets hemsida. Materialet redovisar det aktuella kunnandet på området.
2017-03-17
Nordegren & Epstein i P1
Hej alla i tråden som diskuterat parfymfrågan! Här är forstsättningen ur torsdagens program där Thomas Nordegren och Louise Epstein ger sin syn på saken! Vad tycker ni? Håller ni med någon av dem eller har ni andra tankar? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4058&artikel=6653554 / Ronnie redaktör
2017-03-17
Nordegren & Epstein i P1
Hej på er alla i tråden! Nu har jag framfört era synpunkter till Ingvar Storm som tackar och bugar både för glada tillrop och kritik samt synpunkter av inte enbart postiv karaktär. Han blev jätteglad för båda kan jag meddela och framförallt för att jag framförde vad som sagts. Hoppas den lilla informationen kom till glädje för dig som velat få din röst hörd. Vänligen Ronnie redaktör =)
2017-03-17
Anna Lord
Det är lätt att tro att folk beklagar sig onödigt mycket och att en själv minsann skulle gå i en annans skor med mycket mera stil och finess än den gör själv. Hur skulle det vara att låta de doftöverkänsliga själva komma till tals!? Istället för att ni som uppenbarligen inte vet vad det är för åkomma spekulerar därom.
2017-03-16
Lars Heinonen
Jag ställer mej helt och hållet på Louise sida även om det nu inte finns en i medicinsk mening allergi så är det förfärligt när någon fullkomligt bedövar luktsinnet med parfymstank. Att tex äta mat är ju vidrigt när en doftvägg tar över. Jag är mycket besvärad av starka parfymlukter och tycker det är ohyfsat att påtvinga och bedöva någon med parfymstank. En kvinna ska dofta inte stinka ska man använda parfym ska det vara i små doser. Det är inte mycket som skiljer rök lukt och parfymstank mer än att det första är vederlagt medicinsk att vara tämligen hälsovådligt. Det bästa är en naturlig doft vilket inte betyder att ingrodd svett är något alternativ.
2017-03-16
Jim K. Olsson
Kul med Ingvar Storm!
2017-03-16
Annelie Molin
Här förklarar jag om människors hållningar och konsekvenser av hållningar. Du bör se hela för att förstå vad det handlar om. Om det är något ord du inte förstår så fråga gärna så ska jag översätta. ???? https://m.youtube.com/watch?v=1whrgcilvNg
2017-03-16
Annelie Molin
Jag har astma diagnostiserad 2007 av specialister inom arbetsmedicin. Det är en yrkesskada jag har pådragit mig i arbetet. Jag tål överhuvudtaget inte parfymer på folk och i produkter de använder, och jag tål inte luftparfymering. Och det är inte inbillning. Det är inte bara s.k doftöverkänsliga som inte tål parfym, astmatikere och personer med andra lungesjukdomar, allergikere tål det inte heller. Det är makalöst arrogant och kunskapslöst att påstå att det är inbillning. Här är en video alla bör se. Det är en videokonferens med professor Anne Steinemann som har forskat på parfymers innehåll och skadeverkan. https://youtu.be/aJkDzhIHry4?list=PLlyFPU8cuZwt9gwRRdzFTEcDVZCMUR0NN Här kan du se en kort video om vad astma egentligen är och vad som händer. https://youtu.be/sCgah1rO2ik?list=PLlyFPU8cuZwt9gwRRdzFTEcDVZCMUR0NN Och här pratar jag om konsekvenser av att bli utsatt för ting man inte tål. https://youtu.be/1whrgcilvNg Jag hoppas du har lärt något.
2017-03-16
Inger Carlsson
Thomas! En allmänt bra princip är väl att inte uttala sig om saker man inte kan. Tyckandet i denna fråga blir både kränkande och pinsam. För det första: Det finns inget som inte är "psykosomatiskt" vi är aldrig bara kropp eller bara psyke. För det andra: En person i min närhet blev svårt parfymöverkänslig efter att ha utsatts för ångor från flytspackel som inte fått torka på rätt sätt. Hen tappar rösten helt och får inte så sällan lunginflammation . Det är inte alla dofter som ger hen dessa problem men hen har ofta inte lust att chansa.
2017-03-16
Rune Ljungströmmer
Parfym i lagom mängd doftar bättre än någon som smygfiser, usch!
2017-03-16
Rune Ljungströmmer
Rekrytera från Ryssland, då blir det ordning och reda i förorterna, basta!
2017-03-16
Sandra Högström
Ingen människa behöver ha parfym på sig. Alla människor behöver däremot kunna andas. Parfymer innehåller ofta kemikaliehopkok som inte är bra för någon. Bara att vissa märker av det mer direkt. Dessutom tror jag det är många människor som störs av stark parfymdoft. Alla dessa kanske inte är överkänsliga. Det kanske retar lite i näsa/ögon, man kanske får lite ont i huvudet eller blir illamående. Inte tillräckligt för att kalla sig själv överkänslig/allergisk, men tillräckligt för att störas av det där stinkande molnet i ens närhet.
2017-03-16
Lil Reimarsdotter
Tack Louise! Bra ämnen i ditt program idag! (Saknade förstås Thomas.) Intressant att du tog upp problemet med parfym och starka dofter på flyget! Gäller alla allmänna kommunikationer! Senast idag på en spårvagn i Göteborg när jag var på väg till jobbet fick jag be en medpassagerare att sluta sminka sig - det gick bra så länge hon målade ögonen men när pudret skulle på med en borste fick jag svårt att andas. Ett direkttåg utan stopp har samma problem som ett flyg - du kommer inte av om du får en astmaattack! Är det tåg med separata vagnar så kan du byta vagn, men på ett modernt tåg utan möjlighet att stänga dörrar mellan avdelningarna så är det svårt att komma undan! Fick problem på en långfärdsbuss också! där det plötsligt visade sig att man fick ha katter! Snäll chaufför lät mig flytta till första klass på övervåningen. Fick även en astmaattack i min lokala livsmedelsaffär där de börjat med dagstädning. När det starka parfymerade rengöringsmedlet sveptes omkring på golvet fick jag lämna varorna och springa ut ur butiken. Användningen av starka parfymer har ökat! enormt!!! Så bra att du tog upp ämnet! Som Ingvar sa - innan man har fått svårt att andas själv så tror man att det är ett problem för foliehattar.
2017-03-15
Göran N K Torin
Och Stormen babblade på som vanligt utan att låta andra prata klart. Jg blir så trött!
2017-03-15
Ingrid Skovgaard
Parfymfrågan är komplex. Har inte källkollat men har för mig att svenskar tillhör världens mest allergiska folk och man kan fråga sig varför. Det är ju inte bara parfym. Vi kan inte hugga ner alla björkar, eliminera katter och hundar, gräs, nötter, cigaretter, blommor etc etc etc. Alltid ngn som inte tål ngt. Blommor förbjudna på sjukhus, hundar i princip överallt för att inte tala om cigaretter. Jag förstår att problem uppstår för dessa människor - och lätt är det inte att navigera i det. Vem bjuder man på festen? Hen som röker och har hund eller den som inte tål detta? Hörde en kvinna uppröras över att en av hennes väninnor hade parfymerad tvål på SIN toalett - alltså kunde hon inte gå på toa när hon besökte väninnan! På fullt allvar menade hon att väninnan skulle möblera sitt hem efter HENNES allergi. Ibland längtar jag efter krogen som annonserar "Alla välkomna! Rök gärna, tag med hunden och svärmor och en blombukett - allergiker göre sig icke besvär". Ibland känns det som om de styr världen och betraktar sig själva som dess mittpunkt. Skulle vi ta hänsyn till alla skulle resultatet bli - klinisk betongbunker. Hur gör vi? från elaka tanten.
2017-03-15
Staffan Svensson
Ingvar Storm var helt strålande idag! Ett tips om en gemensam bekant att hoppa in när vårkräksjukan träder in: Dick Blomberg! Nej, han är numer inte förvisad till grammofonarkivet utan till Malmö. En satans, men en lågmäld och kul rackare.
2017-03-15
Ulla Sandin
Louise är en otroligt begåvad arbetsmyra!!! Största tillgången i Sv.radio!!!
2017-03-15
Ingrid Rudin
Ingvar Storm, den välkände!
2017-03-15
Anders Hansson
Själv slutade jag följa Charles Aznavour efter att han var en av de franska kändisar som försvarade prostitution inför förslaget om en fransk sexköpslag 2013. Framförallt var argumentet att de prostituerade valt sin inkomst av fri vilja speciellt motbjudande.
2017-03-15
Mats Karlsson
Saknar Nordegren , hans ersättare för dominant. Krya på Dig Nordegren !
2017-03-15
Lars Persson
Saknade Nordegren idag. Ersättaren dominerande för mycket. Det blev inte ett bra program Karsten T var mycket bra !
2017-03-15
Björn Jönsson
Håller med om att parfym på fel plats är ett elände. Ingvar tyckte utan att veta i samtalet om polisernas löner och deras arbetsförhållanden.
2017-03-15
John Epson
Ingvar var väldigt envis trots att det precis varit en aktiv polis som sa att det är just högre lön som är en av sakerna som behövs.
2017-03-15
Margareta Schöld
Två av mina absoluta radiofavoriter i samma program! (Kanske Louise ska prova på gästspaning hos Ingvar? Ser jag fram emot!????)
2017-03-15
Lillemor Uppström
Parfym är jobbigt överallt. Jobbade på förskola och mycket doft mest bland pappor. Så det är inte bara i flygplan. Bussen affären sjukhus mm ????
2017-03-15
Stefan Sandbacka
Soldat ingångslön 18000...
2017-03-15
Viktor Anterow
Att de civila inom polisen skulle ha en ingångslön på 30k undrar jag var han fått ifrån. :)
2017-03-15
Nordegren & Epstein i P1
Louise och Ingvar strax innan sändningen började. / Ronnie redaktör
2017-03-15
Håkan Andersen
Det kan bli en intressant combo, Louise och Ingvar. Nu måste jag lyssna!
2017-03-15

Fler program:

Program: Nordegren & Epstein i P1
6282 delningar på Facebook
Sändes för 2318 dagar sedan
Längd: 2432
Program: Nordegren & Epstein i P1
1377 delningar på Facebook
Sändes för 1934 dagar sedan
Längd: 2430
Program: Nordegren & Epstein i P1
919 delningar på Facebook
Sändes för 2996 dagar sedan
Längd: 2459
Program: Nordegren & Epstein i P1
598 delningar på Facebook
Sändes för 2291 dagar sedan
Längd: 2430
Program: Nordegren & Epstein i P1
590 delningar på Facebook
Sändes för 1561 dagar sedan
Längd: 2430
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1855 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1698 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 900 dagar sedan
Längd: 3300