x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programVetenskap/MiljöKlotet › Biobränslen på fallrepet?
Detta klipp har 27 delningar →
  Dela på Facebook
Att fasa ut de fossila bränslena inom transportsektorn verkar lättare sagt än gjort. Sveriges målsättning att ha en fossiloberoende fordonsflotta år 2030 ser allt svårare ut att nå.
4 kommentarer:
Johan Tjernström
Fortsättnig på föregående inlägg om kollagring på Antarktis: Jag kanske inte behöver säga det, men det är samma princip som som planeten använder när den lagrar kol i marken. Det kommer att bli kol av veden på Antarktis också en vacker dag, men det tar tid.
2016-12-04
Johan Tjernström
Det finns ett sätt att minska entropin (värmen) på jorden. Om vi hugger ner skog, gärna manuellt, och flottar den på älvarna /floderna ner till kusten och med lite hjälp får den att med strömmar flyta ner till Antarktis där vi lagrar kolet (veden) i hundratusentals år samtidigt som det växer upp nya skogar. Då kan vi faktiskt minska entropin här på planeten (göra det kallare). Eftersom entropin är låg på Antarktis så går tiden sakta ( vid minus 273,15 grader celsius står tiden helt still) och det kommer att ta väldigt lång tid innan kolet kommer ut i atmosfären igen. Men om det här skall fungera så måste vi sluta elda fossilt också, det här är det enda sättet som fungerar. Det går inte att göra det kallare på jorden med maskiner, såsom koldioxidavskiljare.
2016-12-04
Johan Tjernström
Nu skall jag ta det väldigt pedagogiskt så att alla förstår. Om polerna blir isfria så kommer livet på dom att återvända.Som liknelse kan vi ta vår vinter varje år. Varje år blir det vinter och då stannar naturen nästan av och det gör den för det blir kallare. Varje vår så återvänder livet med värmen, vi sjunger om det varje vår, vi sjunger värmens lov. Då kan det inte vara så dåligt om livet nu återvänder till polerna med värmen. Alltså livet försvinner inte på polerna om det blir varmare, det ÖKAR. Så sluta gärna och tala om utrotning på polerna, tala om den ökande mångfalden som kommer.
2016-12-02
Johan Tjernström
Ibland så förvånar mig EU lite, för ibland så tänker dom till. Givetvis skall man inte elda upp mat, det är det den största orsaken. Inte nog med att vi själva planterar energiskog som bildar monolandskap, vi importerar också palmolja för bränsletillverkning. Det är alltså vi som skövlar regnskogen. Sluta genast använda palmolja till allt och sluta genast med energiskog. När kossan, som ger mjölken jag köper, mjölkar på gräs som basfoder, så är jag villig att betala ett betydligt högre pris än idag. Då blir mjölken bättre och får en lägre kolesterolpåverkan antagligen, för fetterna blir bättre med gräs som foder. Det slår igenom på allt som har med mjölk att göra, vi får nyttigare ostar t.ex.
2016-11-30

Fler program:

Program: Klotet
6169 delningar på Facebook
Sändes för 2347 dagar sedan
Längd: 2669
Program: Klotet
809 delningar på Facebook
Sändes för 2319 dagar sedan
Längd: 2670
Program: Klotet
383 delningar på Facebook
Sändes för 2529 dagar sedan
Längd: 2671
Program: Klotet
266 delningar på Facebook
Sändes för 2067 dagar sedan
Längd: 2675
Program: Klotet
261 delningar på Facebook
Sändes för 2914 dagar sedan
Längd: 1470
Program: Klotet
255 delningar på Facebook
Sändes för 3026 dagar sedan
Längd: 1478
Program: Vetenskapsradion Historia
6582 delningar på Facebook
Sändes för 2310 dagar sedan
Längd: 2691
Program: Vetenskapsradion Historia
5278 delningar på Facebook
Sändes för 1946 dagar sedan
Längd: 2659
Program: Vetenskapsradion Forskarliv
4587 delningar på Facebook
Sändes för 512 dagar sedan
Längd: 1206