x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleKonflikt › Colombia mellan fred och försoning
Detta klipp har 135 delningar →
  Dela på Facebook
Om tårar och teknikaliteter när Colombia ska sluta fred. Kan ett avtal få slut på hat och hämndbegär? Är sanningen om kriget nödvändig för att colombianerna ska försonas? Eller kan den vara ett hot?
1 kommentarer:
Mats Matsini Ljungkvist
"Förlåta och gå vidare" - Kan en brutal och fullständigt hänsynslös militär mördarverksamhet förlåtas av de direkt drabbade, genom ett ömsesidigt politiskt beslut? Jag vet inget större än den Nåd Gud visar en troende i omvändelsen och dopet! Men kan en människa visa samma nådefullhet som Guds Ord visar efter det att vi tar steget i tro? Men, är vi, saligt förlåtna utan att 'tro'? Nej, vi måste tro. Först på synden, sen skulden och så Nåden! - Är det dessa stegen som måste krävas? Men i det colombialska 'caset' så är det inte TVÅ parter utan TRE! Där känner jag att den colombianska konflikten befinner sig. En målsägande, en svarande och en medlare. Var är åklagare och försvarsadvokat? - Är den colombianska allmänheten redo ATT på detta sätt försonas med vansinnets tjänare? Finns viljan? SVAR: Efter valet - NEJ! ...tydligen inte. Inte än...TROTS att vi människor är andligt skapade till Guds avbilder? Inom svenskt domstolsväsen möter begrepp som moral och hämnd, ett massivt juridiskt motstånd från lagens företrädare. - Är det mänskligt? Är det gudaktigt? Viktiga frågor! - 'Credo, ergo sum' - "'Icke genom någon människas styrka eller kraft skall det ske! Utan genom min heliga Ande.' säger Herren." - Vad vill vi? Är vi urskiljningslöst ordnade under ondskans urkrafter eller vågar vi ta steget upp, "att vara såsom gudar", ATT - 'underordna oss' kärlekens amen, i Jesu namn! ...och så bli höjda över mänsklighetens eget ställda mäktiga krav på tillhörighet och bekräftelse? Har tiden i Colombia, som sägs "läka alla sår", hunnit tillräckligt långt från sorgen och smärtan, skriken efter hämnd, för att det mentala avståndet mellan stundens brutalitet och människans muns sagda - "Förlåt..."? ...ska "bereda väg för Herran" läs; 'förståndet' - "Identiteten sitter i geväret" hördes det sägas i reportaget. Det fick mig osökt att minnas bilder från 60-talet när Flower Power-rörelsen svepte fram som en mäktig våg/'wave' i ordets rätta bemärkelse! Men vad blev det av det? Minnen om hur bra det kunde ha blivit...? https://en.wikipedia.org/wiki/Flower_Power_(photograph) - Jag trodde före det colombianska valet inte ett spån på ett äkta 'ja' från folket. Det är ett obearbetat, dock hoppfullt steg som den icke direkt drabbade, medlande politiska makten visar sig beredd att ta ÅT folket?! FÖRSONING tar tid... HÄMNDBEGÄRET måste stilla sig... en SOCIAL ENHET. FÖRLÅTELSE är att skyla synden med en 'för-låt', ett skynke. NÅD är att skyla, 'för-låta' synden och 'riva ner' förlåten och... - TADAAA! ...DEN ÄR BORTAAAA!! - Och folket sade: - "Vad då?" Varför valde medlaren, 'staten' att folkomrösta i frågan? Och så snart efter 'freden' utlysts? Om inte syndaren är redo att ta sitt straff, vad är då att försona?
2016-10-05

Fler program:

Program: Konflikt
4916 delningar på Facebook
Sändes för 1120 dagar sedan
Längd: 3266
Program: Konflikt
2464 delningar på Facebook
Sändes för 1904 dagar sedan
Längd: 3339
Program: Konflikt
2208 delningar på Facebook
Sändes för 1127 dagar sedan
Längd: 3322
Program: Konflikt
1861 delningar på Facebook
Sändes för 2226 dagar sedan
Längd: 3371
Program: Konflikt
1715 delningar på Facebook
Sändes för 2926 dagar sedan
Längd: 3363
Program: Konflikt
1688 delningar på Facebook
Sändes för 2954 dagar sedan
Längd: 3370
8
Christofer Lundström:
"Jag ställer mig emot denna negativa klang som uttrycket ger! "Arga vita män"? Det är en enkel förklaring på en ganska komplex glob..."
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1878 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1721 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 923 dagar sedan
Längd: 3300