x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsåskådningRadiopsykologen › Pappa på avstånd
Detta klipp har 110 delningar →
  Dela på Facebook
När Martin sätter sig vid middagsbordet med sina barn och fru så tystnar samtalet. Han släpps inte in. Han känner sig alltmer förtvivlad och frågan gnager i hans huvud: vad har han gjort för fel?
16 kommentarer:
Lie Larsson
Vackert samtal ????
2016-09-19
Johanna Ingre
Martin! Jag har upplevt samma utanförskap som du. Jag fick t o m höra av mina barn att de och pappa var ett team. Jag kände mig utanför i hela familjeskapet, som en flytande ö på väg bort från fastlandet. Och jag upplevde inget stöd från min dåvarande man när jag tog upp det med honom. Jag valde att lämna och idag har jag en jättefin relation med mina barn. Jag tror att de upplever mig som en mamma att lita på, en tydlig förälder. Min exman tror jag upplevs mer som en kompis till dem. Jag försöker att umgås och hitta på saker med båda mina barn , en i taget och utgår från deras intressen. Det funkar bra! Du är modig och fin som vill kämpa! Stor kram och lycka till!
2016-09-14
Åsa Stangrund
Modigt Martin, ge inte upp!
2016-09-10
Frank Michels
redan en höjdpunkt så tidigt i den nya säsongen. Trettio minuter av ömsesidig stormänsklighet. Tyvärr fick vi inte höra mammans röst... Från en lyssnare i Belgien
2016-09-10
Anna Gustavsson
Du är så klok, Allan! ????
2016-09-10
Maria Forsberg
Tack för ännu ett viktigt och modigt program!! ??
2016-09-09
Alex Alexandersson
Radiopsykologen är bara bäst! Allan får aldrig sluta!
2016-09-09
Alex Alexandersson
Till alla pappor därute. Och tankar på inslaget: Blir både glad och lessen att lyssna på det. Satt och väntade på en sak, och glad att det slutligen kom från Allan: det finns en anledning till att familjer sluter sig till varandra, den tidigare frånvaron och svek. Väntade på det eftersom mammor allt för ofta ska ses som ett problem. Att det är hennes fel, att hon stänger ute osv. När mamman i många fall gör så för att rädda barnen, hon får dra det stora lasset vid frånvarande pappor. Hon är en hjälte på så vis. Bra att pappor kommer på detta i sen ålder, att han vill finnas för sina barn. Men glöm inte historien och erkänn hur det varit. Ofta kan det vara det som barnen behöver för att bli hela igen och gå vidare. Var man/människa/förälder och våga det. Livet är kort och snart är det över. / Och till pappan i inslaget: lycka till! Du är modig och önskar fler gjorde som du.
2016-09-09
Camilla Bäckman
Varma lycka till med steg i riktning mot närmare kontakt, i att förebygga situationer i affekt. Vilken strålande vägledning under samtalets gång.
2016-09-09
Kerstin Leonette
Bra program!(ledare)
2016-09-09
Erika Arwidson
Tyvärr kändes det som kvinnan ingått en pakt med barnen mot pappan.Jag vet ju inte hur deras historia ser ut men han antydde att något hänt.Nu hämnas hon på honom genom att frysa ut honom.Alltså ren mobbing.Frågan är varför man håller ihop en sådan sårig relation.Vad är hans känslor för kvinnan och vad är hennes för honom?Hon verkar klart kylig när han försökt förklara hur han känner "Gör något åt det då".Jag tror att när man hamnat så långt ifrån varandra,när man använder barnen för att hämnas någon oförätt och verkar tycka att det är en användbar strategi då är man långt från varandra.Hon berövar medvetet sina barn sin pappa för att straffa honom.Jag själv skulle inte vilja försonas med en sådan människa. Och absolut inte på hennes villkor.
2016-09-08
Susanne Karlsson
Känner igen-intressant att höra från mannens synvinkel. Det finns gränser en person inte får överskrida-om Martin gjort det måste han vara mycket ödmjuk. Familjerådgivning kan vara en lösning.
2016-09-08
Cecilia Kraitz
Hurra för radiopsykologen! Bäst!
2016-09-08
Bengt Skärgårdsskepparen
Så svårt det kan bli om man inte är fullt ut vän med sina känslor. Jag kände den här mannen hade låsta dörrar från sin barndom. Vad är orsaken till att det inte varit hundra procent kontakt med varken sin fru eller barnen?
2016-09-08
Irene Samuelsson
Det krävs mycket av din partner för att hjälpa dig i denna situation. Det är aldrig för sent för en förändring men många års bristande engagemang är svåra att utplåna. Jag hoppas din partner är en klok och vidsynt kvinna, för det behövs nu!
2016-09-08
Sofia Sqouros Hansen
Berätta för din partner att du vill ha förändring nu. Ta initiativet själv och gå in i barnens rum och prata. Ta initiativet och gör något trevligt tillsammans med barnen och utan din partner. Gå på bio, museum eller åk på resa. Det är aldrig försent att återställa sitt förhållande framförallt med sina barn. (Om den andra personen inte vill bryta situationen som den är just nu kan det handla om makt och besvikelse).
2016-09-08

Fler program:

Program: Radiopsykologen
591 delningar på Facebook
Sändes för 3249 dagar sedan
Längd: 1708
Program: Radiopsykologen
562 delningar på Facebook
Sändes för 2220 dagar sedan
Längd: 1704
Program: Radiopsykologen
559 delningar på Facebook
Sändes för 1954 dagar sedan
Längd: 1674
Program: Radiopsykologen
378 delningar på Facebook
Sändes för 1870 dagar sedan
Längd: 1737
Program: Radiopsykologen
360 delningar på Facebook
Sändes för 3137 dagar sedan
Längd: 1713
2
Eva Israelsson:
"Det var gripande. Och förskräckligt hur missförstådd man kan bli."
Program: Radiopsykologen
322 delningar på Facebook
Sändes för 2647 dagar sedan
Längd: 1724
Program: Tankar för dagen
3512 delningar på Facebook
Sändes för 2979 dagar sedan
Längd: 281
Program: Människor och tro
3396 delningar på Facebook
Sändes för 1758 dagar sedan
Längd: 2686
Program: Tankar för dagen
2915 delningar på Facebook
Sändes för 3053 dagar sedan
Längd: 273