Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Detta klipp har 82 delningar →
Dela på FacebookIdag mellan kl 11-11.45 kunde kunde lyssnarna chatta med Alexandra Zazzi Läs hela chatten här: Marinbiologen Ilona Miglavs är utbildningsansvarig på organisationen Svensk Fisk. Ilona ser rött när hon hör talas om rödlistade fiskar, för henne är det artdatabanken som gäller när vi ska välja fisk på mattallriken. Hon kliver in i Alexandras kök i Sävedalen utanför Göteborg där Zazzi & produent Almqvist laddat med frågor om utfiskning, musslors fördelar, krav och ekologi.Till Ilona lagar vi en färsk, lågtempad långa med färskpotatis och blåmusslor samt en tomatsalsa med kallpressad rapsolja och dill. Dessutom tar vi i reportagen en tur med fiskebåten Sandefjord där Åke Johansson är skeppare och bestämt hävdar att hans fiske minsann är ekologiskt, vi besöker fiskeauktionen i Göteborg och pratar miljömärkning av fisk med fiskhandlare som Richard Magnusson och Gunnar Andersson plus att vi steker fisk hemma hos familjen Ladenwall. Vi gör ett tappert försök reda ut om huruvida det är möjligt att grilla miljövänligt så här i sommartider och så hör vi vår krönikör Carina Brydling fundera över kniviga klimatfrågor. Recepten hittar ni om ni klickar på receptlänken här till vänster!!
Kommentera programmet: