x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsstilKarlavagnen › Flytta från stan till landsbygden
Detta klipp har 299 delningar →
  Dela på Facebook
Flyttlass som går från stan till landet ska kvällens program handla om. Ny forskning visar att det dyra livet i storstaden äter upp allt större delar av folks inkomster. Har du flyttat från stan just därför? Eller av helt andra orsaker? I kvällens Karlava
17 kommentarer:
Anette Määttä
Flyttade från en radhus område till skog o älven nedanför huset. Tystnaden o naturen o fågelkvitter. Ångrar oss inte en enda sekund. Tänk bara att kunna gå ner till båten o ta en fiske tur , eller en härlig skogspromenad med hundarna längs älven eller rätt in i skogen. Att komma hem efter jobbet o känna lugnet o tystnaden???????? Det är livskvalité för oss det.
2015-06-04
Lars Andersson
jag som gillar att lyssna på Sportradion samt Karlavagnen måste stå ut med den odrägliga musik som spelas och som en enda person ska sitta i Stockholm o bestämma och samma jäkla skit spelas varje dag hela veckan o flera ggr om dagen ?? Låt lokalradiostationerna i landet välja sin musik själva .
2015-06-04
Melena Jönsson
Att bo på landet är det enda tänkbara. Åtminstone så länge man är så frisk så man kan köra bil och klara sysslor som medföljer typ snöskottning och gräskkippning mm.
2015-06-03
Birgitta Gustavsson
Finns bara ett de är landet som ger så mycket lugn o ro
2015-06-03
Anita Elisabeth Näsberg Marouf
PS. Ibland mullrar HAVET som en motorväg! Men det är iaf en skillnad ????
2015-06-03
Anita Elisabeth Näsberg Marouf
Jag har flyttat till havet och skogen. Vackert/rofyllt.
2015-06-03
Cecilia Löwen
Flyttade från inkokt småstad som började fyllas med medelklass från Göteborg till en delvis avstyckad gård från 1855 på landet med 2,5 ha åker kvar som vi låter vår granne bruka.Lanthandel och busshållplats mitt över landsvägen.Alla barn borde ha privilegiet att gå i en byskola med närheten till naturen,trygghet,känna alla...i "vår" skola går 90 barn drygt från fsk till åk 6.Underbart!
2015-06-03
Alexander Viktorson
Jag fullkomligt älskar landet, är född och uppvuxen i mellanstora Örebro. Visst jag tycker om min hemstad, men att bo på landet med sjöläge, höra fåglarnas kvitter och kunna pinka i det fria. Det är magi på hög nivå :-)
2015-06-03
Jens Pilthammar
Som yngre ville man ha mer fart och fläkt som stadsbo. Numera skulle jag aldrig byta ut livet på landet. :-)
2015-06-03
Susanne Vävare
Vi bodde mitt inne i smeten, på Söder, med barn. Det kändes inte tryggt, hon kunde inte ens gå hem från skolan själv. Då seglade vi en sommar, 2005, till vackra, lugna Åland och blev kära i naturen, skärgården, lugnet och människorna. Eftersom vi båda var trötta på Stockholm så tänkte vi att vi kan ju prova att flytta till Åland. Inom loppet av en månad hade vi lägenhet, skola och jobb. Flyttlasset gick och när vi körde av färjan för sista gången spelades: Its a new life, it´s a new beginning från filmen Spirit. Och vi jublade! Sedan dess har vi bott här och haft det mest bra. Visst finns det ormar även i paradiset, men vi har älskat lugnet, naturen och den bra skolan. Min dotter har fått en trygg uppväxt och en mycket bra utbildning och fina vänner. Ibland åker vi över till Sthlm för att vara kulturella, men lättnaden när man kommer hem till tystnaden på Åland igen går inte att beskriva. Vårt val var ett bra val! :-)
2015-06-03
Barbara Lindberg
Jag har bott både i stad och på landsbygd i olika perioder i livet. Som liten bodde vi i lägenhet, sen villa, så radhus och sen blev det lägenhet då jag flyttade hemifrån. Har hunnit bo 20 år i norrländsk glesbygd, på en ö utan broförbindelse och i en småstad. Nu bor jag sen 2 år ute på landet med kohagar, rapsfält, grisgårdar och grusväg. Hyr en lägenhet i en fin gammal timmerbyggnad och stortrivs. Vill jag sitta ute är det bara att kliv ut genom ytterdörren på min egen lilla veranda, kanske fortsätta ner på grusplanen och gå till gräsmattan under de knotiga gamla äppelträden där marken är täckt av trädens blomblad och de lila syrenerna sprider sin doft i kvällningen. På köksbordet står en vas med liljekonvaljer plockade i förmiddags. Utanför hörs gräsklipparen som klipper gräset. Det kan inte bli mycket bättre än så här trots att mobilen har dålig täckning och de ickestatliga TV'kanalerna flimrar ibland så att det inte går att se på TV. Vill inte byta bort min tillvaro på landet för någon tjusig lägenhet i stan eller nåt annat som stan har att erbjuda. Har jag något ärende dit så tar det bara en kvart med bilen. :-)
2015-06-03
Maria Brunér
För 18 år sedan lämnade jag staden för landsbygden. Det var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Ingen. Stress, här kan man vara sig själv. Arbetet är mitt egna och jag bestämmer inkomsten via min arbetsinsats.
2015-06-03
Liz Ruhnbom
Flyttade 1 maj i år från Stockholm till Närke. Min man o jag har pratat om att flytta från stan i 30 år o nu när ingen av oss arbetar längre var det dax! Vi bor tillfälligt i vår sommarstuga här i väntan på att en nybyggd lägenhet i Kumla ska bli klar framåt årsskiftet. Ser fram emot ett lugnare tempo, det är även ett helt annat prisläge på bostäder här jämfört med Stockholm.
2015-06-03
Lars Andersson
Är det demokrati att en person ska få välja musik och samma oväsen spelas varje förbannade dag , bara stön o stånk och upprepningar ?
2015-06-03
Liselotte Tilving Arvidsson
Vi flyttade från stan till en gård på landet. Det var det bästa vi gjort någon gång. Lugnet, fågelsången. Sen finns det alltid att göra men det är ett plus
2015-06-03
Hugo E Nilsson
Pontus Jonsson kanske du kan berätta om din historia? När pontus år 2015, sålde sitt pick och pack och drog ifrån storstaden. Det var ju en ljus vårdag då du lämnade förorten Haga. För ett mer fridfullt liv på landet med den stora familj du hade. Men det du inte tänkte på var dem vänner och bekanta du lämna kvar i detta gråa avskalade samhälle, likt Per gessle när han drog iväg med sin vän Billy, där i slutänden bara fanns kvar en misär utav allt dem drömde. Som en såpbubbla som skapar en nyans utav regnbågen, men när en såpbubbla bara växer, spräcks den tillslut, och lämnar ett hav av kladd och spruckna drömmar!
2015-06-03
Patrick Reinthal
Flyttade 2006 från centrala Göteborg till en gård på landsbygden på norra Hisingen. Inte en jättelång resa, men ändå landsbygd. Har alltid citerat Paul Youngs låt: Wherever I lay my hat, that's my home, men jag skulle nog inte vilja flytta tillbaka det första taget. Första grejen som man var tvungen att ta tag i själv, eftersom man inte längre hade en fastighetsskötare att ringa, var när en grävling gick in i vårt garage och dog. Vi tog inte tag i det med en gång vilket gjorde att lukten inte direkt blev angenäm. Men det var bara att kavla upp ärmarna och fixa. Likaså att man aldrig blir klar utan att det alltid finns saker att göra, är en tanke man måste både stå ut med och gilla. Å andra sidan har vi naturen och årstidernas växlingar inpå knuten, och det älskar jag.
2015-06-03

Fler program:

Program: Karlavagnen
768 delningar på Facebook
Sändes för 1859 dagar sedan
Längd: 4481
Program: Karlavagnen
602 delningar på Facebook
Sändes för 3536 dagar sedan
Längd: 4500
Program: Karlavagnen
600 delningar på Facebook
Sändes för 2429 dagar sedan
Längd: 5402
Program: Karlavagnen
519 delningar på Facebook
Sändes för 3234 dagar sedan
Längd: 4021
Program: Karlavagnen
417 delningar på Facebook
Sändes för 3523 dagar sedan
Längd: 4920
Program: Karlavagnen
320 delningar på Facebook
Sändes för 3660 dagar sedan
Längd: 4347
Program: Far och Dotter
10428 delningar på Facebook
Sändes för 1540 dagar sedan
Längd: 1470
Program: Ligga med P3
5400 delningar på Facebook
Sändes för 2179 dagar sedan
Längd: 1373
Program: Sommarsöndag
4829 delningar på Facebook
Sändes för 270 dagar sedan
Längd: 1044