x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programDokumentärVerkligheten i P3 › Andreas odlade cannabis mot sin smärta – åtalas
Detta klipp har 2302 delningar →
  Dela på Facebook
Småbarnsföräldern Andreas Thörn, 36 år, hittade ingen hjälp för sin smärta. Då fattade han ett drastiskt och olagligt beslut. Han började odla cannabis i tvättstugan. Men så knackade Polisen en dag på dörren och beslagtog plantorna - nu åtalas han för nar
43 kommentarer:
Annika Hasselqvist
Cannabis för medicinskt användande borde vara tillåten . Så slapp folk odla den själv i smyg .
2015-05-29
Bertil Fält
TRAMS ! Visserligen olagligt, men det finns större och för samhället farligare bovar att jaga....
2015-05-28
Katarina Sörman
I Sverige är det förbjudet att tillverka Cannabis, att inneha narkotika.Helt rätt att han blir åtalad.
2015-05-28
Martin Åbbe Åberg
Olagligt som sagt
2015-05-27
Elfi Maria Rohde
hjälper det honom mot smärtan - och om han bara har det för eget bruk. Det gör jäkligt ont att ha ont :(
2015-05-27
Ivar Knutsson
Första gången jag fick tag på cannabis i hasch, och luktade på innehållet....så besviken jag kände mig. Jag trodde lite grann att det skulle vara en jubeltjosanpryl, istället kände jag igen doften som en medicin. Och det är precis vad det är.
2015-05-27
Kristoffer BP Strömberg
Får han inte hjälp så får han ju hjälpa sej själv. kommer inte säga att cannabis är bättre än brännvin,,ingen drog ( även sprit) ät bra att missbruka.. Bruka är helt okej å jag hade gjort detsamma som honom när han inte får hjälp
2015-05-27
Jaana Salmio
Själv tar jag inte ställning, förrän jag Vet tillräckligt...det är enkelt med information och kunskap om det ena och det andra, en knapptryckning borta, så jag håller på det just nu, tror jag...just nu är jag väldigt mycket för läkeörter... O annat naturligt, som växer omkring oss, som faktiskt går att använda? Ist för Alvedon mot allt? Osv...inte vet jag, antibiotika behövs också,,osv...det har blivit lite krångligt med alla pillren som ska tas och inte tas. Läkeörter tycker jag är kul nu när allt växer igen...;) :)
2015-05-27
Linus Dahl
Erik du har helt rätt att de ska vara på vetenskapliga grunder, men visar inte de mesta studier som gjorts att cannabis är ofarligt. Men du vet ju lika bra som jag att detta främst är en morallag och inget annat.
2015-05-27
Nina Svahn Navjord
Vad finns logiken i att man kan få Oxycontin,metadon och jag vet inte vad,på recept mot kronisk värk,som inte ens hjälper många av oss, men vi får inte tillgång till det som är mest effektivt och minst beroendeframkallande?
2015-05-27
Sveriges Radio
Hej allihop! Skoj med många kommentarer, lite som hos Ring P1! keep debating men glöm inte att våra kommentarsregler gäller här precis som på vår hemsida (kan ni se i sidbeskrivningen ovan). Det betyder att vi modererar bland annat utifrån regler om personliga påhopp och att man ska hålla sig till ämnet (gäller såklart oavsett åsikt). Sen är det ingen regel, men fantastiskt uppskattat att backa sina påståenden med länkar till källa, om man vill ge dem större tyngd. ;) /Yasmine, moderator
2015-05-27
Kristoffer Hübbert
Myndigheter vill helst inte prata jättehögt i debatten (om ens alls) i ena hörnet, förespråkarna slänger på sig foliehatten och kommer med anekdotisk bevisföring och tveksamma studier som "bevis". Så ser drog-debattklimatet ut från båda hållen. I alla fall om man kollar kommentarerna här och på många andra sidor.
2015-05-27
Birgitta Johnson
För ett antal år sedan var jag på en föreläsning Om Smärta i Umeå där en professor sa rent ut att "bumsen har bättre grejer än vi inom vården kan erbjuda"...
2015-05-27
Inger Boketoft
Jag vet vad smärta är. Tar just smärtlindrande och jag fungerar hyfsat. Har neuropatisk smärta, diskbråck från nacke till ända, som läkarna helst inte vill operera, men medicinen Lyrica hjälper mig otroligt bra. OM medicinsk cannabis kan vara till god hjälp, vilket det tycks kunna vara, så tycker jag att detta prep. kan skrivas ut. Biverkningar finns, det förstår jag. Mediciner har också obehagliga biverkningar, titta på Lyrica. Jag har dåligt minne, förlorar ord och meningar ibland. Obehagligt. Jag vet inte vad som händer med mig på lång sikt, är nu 67 och somliga dagar är jag "skärpt". De personer som har koll på sin medicinering, som INTE överdoserar, kan säkert hålla sig inom gränsen, om en legalisering görs. Själv skulle jag aldrig överdosera. Jag tycker snarast att sjuka underdoserar, vänner som också har smärta, tar för litet medicin. Jag har gjort detta länge, och det är inte heller bra. Det är tråkigt att Andreas ska behöva odla cannabis som smärthjälp och hamna i myndigheternas käftar. Jag tror emellertid att Andreas bidrar till att en etisk diskussion kommer på agendan kring cannabis.
2015-05-27
Sten Willy Möller
De ä åt helvete ! - Cannabis är en av dom mest allround medicinalväxter som finns ! alla forskare är överens om de ! Så finns det en liten klick djävlar som tydligen vill att människan ska lida ! - som kriker sin hals hes , varje gång man påtalar hampans lindrande effekt på männskligt lidande ! - de tragiska är att djävlarna har lagt monopol på lagstiftarens öron och medvetande . de positiva effekterna tas inte i beaktande ! Djävulen regerar fortfarande på smärtornas horrisont ! - I smärta är du född och hela din levnadsbana ska vara kantad av smärta ! - de är en del av djävulens evangelium ! - där är det inte tal om att älska sin nästa ! - de är svårare för en människa att komma in i himmelen , än det är för en kamel att komma igenom nålsögat ! -
2015-05-27
Viktoria Gieryluk
Används av läkare i andra länder med mkt goda resultat. Det ges amfetamin i låga medicinska doser till barn med olika diagnoser. Vad är skillnaden???
2015-05-27
Jonas Lindblad
Får han inte hjälp mot sina smärtor dygnet runt o då tycker jag att han har rätt till att få odla cannabis så länge han inte säljer dom till andra om cannabis är för till honom själv. Jag har svåra smärtor dygnet runt och än har dom inte hittat orsaken till smärtorna kommer ifrån. Mediciner som jag får hjälper inte alltid mot svåra smärtor dygnet runt. Då bör cannabis säljas lagligt till dom sjuka människor som har extremt mycket svårare smärtor dygnet runt behöver lite svag dos av cannabis. Jag vet hur det är att ha extremt mycket svåra smärtor dygnet runt. Jag har det så dygnet runt och tar smärtstillande på recept från läkaren.
2015-05-27
Åse Rönnblom Gustafsson
Hänger upp mig på ord - hur kan en förlamad människa odla växter?
2015-05-27
Ralph Chesterson
Sveriges Radio När det ändå talas om cannabis och läkemedelsindustrin har jag ett tips på något ni borde granska, nämligen hur läkemedelsindustrin motarbetar att naturliga preparat ska bli utredda och använda. Några exempel förutom cannabis. 1. Om du går till doktorn för sömnproblem och ska få ett preparat så får du garanterat något patenterat läkemedel som dels är beroendeframkallande, dels tillvänjande och kan ha biverkningar. Lättast tänkbara är typ "zopiklon". Istället skulle patienten kunna prova det naturliga sömn-hormonet melatonin, som saknar biverkningar. Vissa lider av brist på melatonin, dels pga ljusbrist, d-vitaminbrist eller annat. Det finns att köpa som kosttillskott i till exempel Finland, USA, UK med mera. Men i Sverige finns det endast i en dyr patenterad kombination, som sällan förskrivs. Varför? 2. Om du blir diagnostiserad som deprimerad och läkare ska förskriva läkemedel är det troligast att du får något slags SSRI-preparat utskrivet. Det har många biverkningar och går kortfattat ut på att återanvända gammalt serotonin, vilket är ett lyckohormon som deprimerade ofta har brist på. Återigen finns ett naturligt läkemedel som används i USA, UK och på andra ställen, som kallas 5htp, som utvinns ur griffoniabönan. Här återanvänds inte gammalt serotonin utan tillför nytt. Det saknar kända biverkningar om man inte tar extremt mycket och kombinerar det med SSRI. Återigen, varför kan vi inte få naturliga, billiga preparat utskrivna istället för dyra, patenterade sådana med biverkningar? Sådana frågor borde ni ställa i en stor granskning av läkemedelsindustrin och socialstyrelsen.
2015-05-27
Birgitta Görtz
När jag läste om Englands godkännande för MS- patienter, började jag fundera, men har förstått att vårt medicinväsende har annan inställning. - Allt kan ju diskuteras!
2015-05-27
Yvonne Ernofsson
Jag är med i en massa amerikanska sajter här på Facebook och där får man reda på fakta som man inte får reda på i Sverige. Så här är det: Big Pharma (läkemedelsindustrin i USA) = tjäna pengar. Man kan inte ta patent på en växt => man kan inte tjäna pengar på det => Big Pharma är inte intresserade. Fråga er själva vad Big Pharma tjänar mest pengar på - att förse alla sjuka personer med syntetiska piller eller att forska fram äkta botemedel? Att cannabisolja har goda egenskaper har Big Pharma tystat ner i många år. Då är det enklare att okunniga politiker skrämmer upp sina medborgare. Men nånting håller på att hända i USA - fler och fler träder fram och talar om detta. Observera att det är en enorm skillnad mellan cannabis som man röker och cannabisolja. Och till alla er som brukar dra slutsatser utan att ta reda på fakta först och ni är många - ta reda på vad cannabisolja är.
2015-05-27
Kim Den Tredje Pettersson
Skall inte säga att jag förstår hans läge å smärta för det kan ingen som inte upplevt det själv Men ett brott är ett brott å man skall ju dömas där efter sen kanske man kan förmildra det men sanningen är ju att han har brutit mot lagen , ganska enkelt
2015-05-27
Hans Comstad
Det är skatteproblem! Det inte staten kan få pengar ifrån kommer alltid förbjudas! Och nej jag är ingen skattehatare????
2015-05-27
Marianne Stathin
Jag tänker nog så här, Andreas har hittat ett koncept som lindrar hans besvär, dessutom om jag förstår det hela rätt har han ingen känning av biverkningar, dessutom om vi nu ska titta på det ekonomiska så blir det en ren samhällsvinst. Det är helt enkelt smärtlindring som inte kostar oss andra något, så var är felet någonstans. all annan smärtlindring är väl beroendeframkallande och kräver så småningom högre doser, Andreas har hittat ett sätt att få värdighet i sitt liv trots smärtor och förlamning. Vem/vilka tar skada av detta?
2015-05-27
Julie Hodgson
om man har otrolig smärta och får ingen hjälp, vad skulle han ha gjort! kan man åtminstone förstå hans motiv
2015-05-27
Kent Bülow
Stackarn....Vi är vuxna människor och borde få ta våra egna beslut gällande våra kroppar. lagen bör verkligen ändras.
2015-05-27
Karl Peltola
Metadon är ju så himla bra... Säkerligen finns det icke önskvärda effekter med cannabis. Väg det mot metadon. Hmmm? Vad vill du helst få i dig??
2015-05-27
Lisbeth Marianne Malm
Om man odlar för EGET bruk vid svåra smärtor ska han frias!! I USA är det tillåtet med marijuana för svåra smärtor. Jag fick OPIUM på sjukhuset när jag hade trigeminussmärta!!
2015-05-27
Danny Tuggleffe Thinglake
Varför är vi så efter i debatten om legalisering här i Sverige?
2015-05-27
Johan B. Lofquist
Albert Veli: Visst, lagar skall följas brukar alla de som var välartade ordningsmän i skolan hävda. Jag vill dock påminna om att det inte var de lydiga som gjorde så att vi slipper stiga ned i diket med mössan i vacker hand och buga när fint folk kommer åkande. Det var de olydiga som gav oss demokrati; de som vågade ifrågasätta regler och lagar och högljutt protesterade. I det här fallet är det fördjävligt att vi ska lägga samhällets resurser på att processa mot en enskild som självmedicinerar med människans äldsta kulturväxt. Jag är ingen drogförespråkare, men jag vill att politiska beslut bygger på vetenskapliga evidens - inte på gammal unken ideologisk mög baserad på skrämselpropaganda.
2015-05-27
Pierre Simonsson
Han beöver inte odla själv CBD olja fina att köpa Lagligt Där THC i princip är borttaget men det kan ju vara så att det inte fans då.
2015-05-27
'David Andersson-Drugge
En Happymeal på McDonalds medföljer mer biverkningar än Cannabis.
2015-05-27
Christina Andersson
Eftersatt lagstiftning. Reglerat för medisinskt bruk , är en lösning som lagstiftarna seriöst borde ta tag i . Med tanke på receptbelaggda opiater i ngn form som i dag förskrivs med kända biverkningar. Om han blev angiven är det trist att Hen inte har empati o försöker sätta sig in i Hur en människa med ständig smärta lever sitt liv, förståelse & tolerans... Styrkekramar i massor till Andreas Thörn.. Förutsätter att åtalet läggs ner.
2015-05-27
Ulrika Wadell
Kanske kan denne man få den smärtlindring han behöver nu, när han "är upptäckt".
2015-05-27
Magnus Alsterlund
Det är så mycket moralisk skräckpropaganda mot bland annat droger så det finns inget utrymme för en vettig debatt om cannabis. Länder och stater som legaliserat är fortfarande väl fungerande länder.
2015-05-27
Jan Thor
Jag tycker att han gör rätt,om inte sjukvården kan erbjuda smärtlindring så måste man ju försöka själv, har själv kraftig smärta men än så länge ställer vården upp så att jag får den medicin som dämpar smärtan så man kan leva någolunda normalt ;)
2015-05-27
Albert Veli
Lagar är lagar och de ska följas. Är det fel på lagen, ändra på den! Man brukar ju säga att Sverige är världens mest amerikaniserade land (tätt följt av USA) och därför kanske Sverige borde fundera på att anamma även amerikanska lagar på det här området, där medicinsk marijuana skrivs ut på recept av läkare och kan hämtas ut på apoteket (i de flesta delstater, inte alla). Det skulle verkligen hjälpt Andreas i det här fallet.
2015-05-27
Jonas Bergstrand
Alla preparat har ju biverkningar, så även cannabis såklart, som nog kan tära på nervsystemets vitalitet vid överbruk, och för vissa personer kan trigga igång psykoser. Men en kille med ständig smärta som odlar för lindring av just för mycket smärtsignaler från nerverna, vill ju dämpa nervsystemet. Så klart han i de förnuftiga av världar, inte borde åtalas. Så länge han inte säljer till andra eller ger till tonåringar. Det är min spontana reflektion.
2015-05-27
Anton Berggren
Hur kunde polisen veta om detta?
2015-05-27
Sven-Olof Mattsson
Vilka biverkningar? De som man fantiserat ihop genom politiska överenskommelser? Den farligste biverkningen är väl att man får myndigeter och karriärskåta proffessorer efter sig.
2015-05-27
Rose Marie Wåtz
Jag kan förstå hans beslut, allrahelst om han gör olja sv det. Är mer tveksam till att röka det. Läkemedelsindustrin i Sverige gillsr inte alternativ ! Snart finns det tillräcklig vetenskap i världen som förordat cannabisolja som lindring o bot!
2015-05-27
Micke Friberg
Det är ju så klart bättre att skriva ut tunga opiater för smärta. /sarkasm
2015-05-27
Behar Le La Franca
Undra vad Fred ska hitta på idag då? Alltid lika spännande att lyssna på hans fantasier????.
2015-05-26

Fler program:

Program: Verkligheten i P3
3825 delningar på Facebook
Sändes för 2389 dagar sedan
Längd: 1313
Program: Verkligheten i P3
3448 delningar på Facebook
Sändes för 1523 dagar sedan
Längd: 1796
Program: Verkligheten i P3
1543 delningar på Facebook
Sändes för 3643 dagar sedan
Längd: 1317
Program: Verkligheten i P3
1385 delningar på Facebook
Sändes för 1957 dagar sedan
Längd: 1266
Program: Verkligheten i P3
1005 delningar på Facebook
Sändes för 3741 dagar sedan
Längd: 1045
Program: Verkligheten i P3
996 delningar på Facebook
Sändes för 2416 dagar sedan
Längd: 937
Program: P2 Dokumentär
8595 delningar på Facebook
Sändes för 1097 dagar sedan
Längd: 3419
Program: P1 Dokumentär
8263 delningar på Facebook
Sändes för 228 dagar sedan
Längd: 3090
Program: Min berättelse
7342 delningar på Facebook
Sändes för 213 dagar sedan
Längd: 1866