x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programLivsstilKarlavagnen › Min begravning ska vara en fest!
Detta klipp har 543 delningar →
  Dela på Facebook
I kväll i Karlavagnen direkt från Halmstad vill vi prata om något som vi alla har en relation till. Nämligen begravningar. En gång ska vi alla dö och begravas. Hur vill du att ditt slut ska vara? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesrad
35 kommentarer:
Ingela Magnuzon
Bra ämne att ta upp! Det enda vi kan vara säkra på att göra. Tala om och skriv hur du vill ha det så blir det lättare för dina anhöriga. Man vet aldrig när det är dags. Själv vill jag inte slösa några pengar på min begravning. Varken på kista, blommor, eller sten.Miljövänligt, kremeras. Minneslund så ingen ska behöva sköta om någon grav. I mina hemtrakter. Mina nära och kära ska inte behöva åka dit och sköta om något. Dom kan göra något roligare istället och inte behöva känna något tvång. Ingen ska gråta, utan hellre skratt och glädje, komma ihåg mig som den personen jag har varit! Livet går vidare och måste gå vidare! Vill att människor ska komma ihåg mig för den jag var och ha ett leende på läpparna när dom tänker på mig. Och dom som inte hälsat på eller hört av sig kommer inte heller att vara välkomna på min begravning. Fest, skratt, musik och god mat samt dryck,,,,,ingen sorg! Och vem säger att döden är något hemskt? Ingen vet säkert men alldeles för många är livrädda för döden! Tala om det istället med nära kära eller goda vänner!
2015-05-15
Karin Söder
Våga prata om döden, det är en del av livet. Det är en tillräckligt tung tid efter dödsfallet för de närstående att mitt i sitt sorgearbete också ta itu med allt det praktiska som ska ordnas. Att i förväg ha berättat för sina nära och kära om sina önskemål angående begravningen kan vara till stor hjälp och underlätta för de närstående då de ska ordna med begravningsbeställningen. Se över försäkringar, skriv testamente och fyll i Livsarkivet eller Vita arkivet angående särskilda önskemål, så undviker man en massa frågeställningar och funderingar som kan uppkomma.
2015-05-15
Inga- Lill Olsson
Jag har sagt till mina barn att jag vill begravas i en pappkista,på den kan alla skriva en sista hälsning och rita blommor på,behövs inte köpas en massa blommor,sen kan dom kremera mig,och dom behöver inte ha en grav att gå till,det är i minnet dom ska komma ihåg mig,jag är ju på andra sidan då inte vid nån grav!
2015-05-15
Stephan Söderholm
Överlåt aldrig till de efterlevande att bestämma om begravningen. Man måste själv ta tag i detta och skriva ner hur man vill ha det.
2015-05-15
Karin Sissek
När jag känner att min stund snart är kommen vill jag ha en riktig brakfest med mycket mat och alkohol medan jag lever. Då ska jag ta avsked av alla. Hur begravningen sedan ska gå till får mina barn bestämma. Jag får ju ändå inte delta... Jag tänker i alla fall se till att skänka bort mina pengar till lämpligt ändamål i tid, så att det inte finns något att ärva. På så vis är mina barn kanske lite sura på mig, men då håller de sams med varandra.
2015-05-15
Else-Marie Korneliusson
Har precis varit på begravning byrån idag och planerat min mans begravning. Endast 46 år gammal. Hur ända in i hela världen ska man veta vad som är bäst. Det ända man kan göra är att göra det till hans minne och till mig och våra barns bästa.
2015-05-15
Veronica Nyberg
Begravningen är väl inte så mycket för min skull som för mina anhörigas skull. Mig lär det kvitta. Men ett måste är att bli kremerad, jag kan inte med tanken att äckliga larver ska kräla omkring på mig. Om det enbart var upp till mig så skulle jag vilja att bara mina absolut nära och kära kom, att de hade vanliga kläder och att det spelades glad, bra musik. Om mina anhöriga känner att de måste ha en grav att gå till så har jag sagt att jag kommer att spöka för dem om de skrämmer bort harar och rådjur som äter "mina" blommor.
2015-05-15
Lars-olof Berntsson
Jag vill ha låten highway to hell med AC/DC på min begravning
2015-05-15
Beatrice Lille
Alla gäster ska ha ljusa kläder. Mina favoritlåtar/psalmer ska sjungas. Blandannat en psalm som vi haft på vårt bröllop,alla barnens dop och våran dotters begravning. Istället för blommor ska alla gäster skänka pengar till hjärtebarnsfonden som ligger mig varmt om hjärtat då vår dotter var ett hjärtebarn. Sedan ska prästen berätta roliga minnen om mig i griftetalet. På minnesstunden kan gästerna skriva ner roliga minnen om mig i en bok så att våra barn och barnbarn kan sitta och skratta åt minnena av mig! Sedan ska jag kremeras och ligga bredvid våran dotter. Vita arkivet har jag haft tankar på. Det måste jag ta tag i!
2015-05-15
Karin Nordlander
Jag skiter i det skönt att få lämna den här jämmerdalen
2015-05-15
Ann Nordin
Varför inte ett glatt ämne som piggar upp. Säkert många som behöver det .
2015-05-15
Dorthy Hovander
Jag vill strös för vinden, helst över Mälaren, vill inte att anhöriga skall behöva känna ansvaret att sköta en grav ;)
2015-05-15
Maria Aronsson
Istället för en gravsten, vid en grav (som ofta är ett dåligt samvete) önskar jag att barnen har en fin liten sten på köksbordet/ fönstret, så jag liksom får va med i vardagen (å bry mej) från andra sidan (vad det nu är) :-D
2015-05-15
Mia Danielle Ummer
Jag lider av dödsångest . Så jag klarar inte av att tänka tanken ens :(
2015-05-15
Iréne Rudolfsson
Kista, jordbegravning och kristna sånger. Har svårt för tanken på att kremeras.
2015-05-15
Carina Kauppi
Jag har sagt till mina barn att dom får bestämma vad dom ska göra av mig när jag dör, dom kanske behöver en plats att gå tiil och sörja, eller kanske inte?? Men kremering känns inte bra, eftersom jag tror att själen lever vidare och att vi bara byter ut "kostymen" i sinom tid :) Men vad barnen än väljer så tror jag att det blir bra för det är ju dom som ska leva med sorgen.
2015-05-15
Zohreh Torabi
Gillar inte döden, men eftersom den dagen kommer att komma tillslut vill jag att man dubbelkollar att jag verkligen är död, så att man inte lägger mig i en kista och jag plötsligt vaknar upp och ingen kan höra mig pga att jag antingen är på väg att begravas/kremeras. En mardröm som jag har svårt att släppa...
2015-05-15
Annika Allerby
Kremering är bäst,för dom anhöriga.ska inte vara ett tvång att gå å vattna.oavsätt så vill jag bli kremerad,????
2015-05-15
Elenor Britts
Åh jag får dödsångest när jag tänker på det här. Men vacker fjolmusik och mycket blommor och så ska min idol Shirley clamp sjunga
2015-05-15
Gunilla Jansson
Bra att Karlavagnen tar upp ett så viktigt ämne, det enda vi vet med säkerhet är att vi alla ska dö förr eller senare. Det finns många som aldrig pratar om vad som händer när vi dör, t ex om vi vill kremeras eller jordbegravas? Eller om vi kan tänka oss att donera organ? Det borde alla prata med sina anhöriga om, tänk att inte ha en aning om detta när en kär närstående går bort? På Fonus kan man hämta Vita Arkivet och där skriva ner allt man själv vill tala om för sina anhöriga, det är något som alla borde tänka på.
2015-05-15
Karin Johansson
Karin Johansson Gilla detta
2015-05-15
Annika Kinell
Jag har sagt till mina 2 söner att de ska lägga mig i en vanlig låda av spånskivor. Och ha ett blått stort tygstycke på kistan. Psalmer/låtar har jag inte bestämt än. Min älskade katt ska ligga hos mig i en träurna. Jag vill inte ha nåt begravningskaffe efteråt utan de ska gå till puben o skåla för mig där. De ska använda de pengar jag ev lämnar efter mig o ha kul för med sina respektive fam. Jag har sagt att om de inte gör detta så ska jag spöka för dom.
2015-05-15
Åsa Hylte'n
Inte så noga hur man begravs ???????? själen behöver nytt skal därför byts kroppen ut då och då ???????????? För människan har många liv fast på olika frekvenser ????????????????????
2015-05-15
Renee Rydberg
Får dödsångest av bara tanken ..
2015-05-15
Annbritt Lundgreen
Det händer alla men tycker begravningar är så trista och deprimerande så har bestämd mig för att mina barn skall sprida ut mig i Öresund och hoppas att de festat rumpan av sig efteråt
2015-05-15
Elizabeth Nilsson Söderfalk
Jag har skrivit i vita arkivet hur man vill ha det
2015-05-15
Sofie Johansson
Blir jag sjuk och det bara finns en väg så vill jag bestämma innan. Och jag tror att man kommer till himlen efteråt, men vill ändå att min kropp ska ligga i en kista, så mina anhöriga har en plats att gå till. Tycker kremering är hemskt, det raderar ut en människa ????
2015-05-15
Monica Holst
så som samhället ser ut idag så behöver man inte detta utan varflr inte något positivt istället
2015-05-15
Ninna Majbrittsdotter-Persson
Min själ ska ut över havet med låten främling som orup gjort o sen ska alla mina vänner festa o ha kul hela natten för att min själ gått vidare till universium <3
2015-05-15
Helena Lundborg Svensson
Jag vill ha en vanlig begravning. Jag har bestämt några låtar, men det ändras ibland :-) Jag vill inte spridas ut i vatten, tycker tanken känns lite olustig. För sen kanske det kommer barn och ska bada i det där vattnet! Blä.
2015-05-15
Tina L Hedenquist
Vill att min aska ska spridas i Bråviken vid Marmorbruket...från en båt till musik av Pink Floyd??
2015-05-15
Helen Schiller
Jag tycker inte om att tänka på det.
2015-05-15
Ewa Sturesson
ljus och fin vita lijor på kistan och hört om en stad ovan bergen. och sedan avsked utan för kyrkan
2015-05-15
Lilian Bergström
Jag skulle vilja att alla skall ha färgglada kläder!!!!
2015-05-15
Monica Billemo
Det ska vara mycket musik och en vinranka på min kista och en flaska rödvin med några glas har Monica Zetterlunds skiva vinrankan som nummer ett sedan mycket ljus och mycke värme och store gud med Elvis så är jag nöjd.
2015-05-15

Fler program:

Program: Karlavagnen
768 delningar på Facebook
Sändes för 1867 dagar sedan
Längd: 4481
Program: Karlavagnen
602 delningar på Facebook
Sändes för 3544 dagar sedan
Längd: 4500
Program: Karlavagnen
600 delningar på Facebook
Sändes för 2437 dagar sedan
Längd: 5402
Program: Karlavagnen
519 delningar på Facebook
Sändes för 3242 dagar sedan
Längd: 4021
Program: Karlavagnen
417 delningar på Facebook
Sändes för 3531 dagar sedan
Längd: 4920
Program: Karlavagnen
320 delningar på Facebook
Sändes för 3668 dagar sedan
Längd: 4347
Program: Far och Dotter
10428 delningar på Facebook
Sändes för 1548 dagar sedan
Längd: 1470
Program: Ligga med P3
5400 delningar på Facebook
Sändes för 2187 dagar sedan
Längd: 1373
Program: Sommarsöndag
4829 delningar på Facebook
Sändes för 278 dagar sedan
Längd: 1044