x Få tips en gång i veckan om de mest delade programmen på Sveriges Radio. 
Hej! Den här sajten gör det enklare att hitta riktigt bra radioprogram från Sveriges Radio. Sajten visar vilka program som fått flest delningar på Facebook. Bra program delas mer, helt enkelt!
Alla programSamhälleKonflikt › Danska lärdomar
Detta klipp har 420 delningar →
  Dela på Facebook
Om ett drygt decennium med Dansk Folkeparti i politikens mitt. Vad har det gjort med Danmark? Hör röster från Thyregod, Nørrebro och Billund om danskar på flykt från främlingsfientlighet, om hotet från och mot, muslimer. Och hör åsikten om hur partiets framgångar hänger samman med socialdemokratins slutgiltiga död.
10 kommentarer:
Ted Sandbech
Jag är en dansk medborgare som är en rysk gift men bor i Sverige för att undvika påverkan och förstörelsen Dansk Folkeparti har gjort i Danmark!
2014-10-05
Robin Propst
Jag anser att det var ett upplysande program . Till dig Roland Dahlström - Om du skulle lyssnat och begrundat på vad en av de intervjuade sa så skulle du nog komma till insikt. Du skriver att den vanlige medborgaren [ vem är det mer exakt ?] dels skulle besitta en klarsyn som den ovanlige medborgaren inte äger. [ jag gör här ett djärvt antagande och gissar att du menar de som skriver för tidningar , de politiker och de i största allmänhet som inte delar din problemformulering är att betrakta som ovanliga [ låt mig notera de komiska i att det parti som brukar utsända tankar av detta slaget endast har ca 13 % bakom sig vilket även om vi antar att 20 % fler skulle ha den syn som du har fortfarande skulle vara vad man brukar kalla minoritet eller ovanlig]] och dels påståendet att de "pk" [ ja jag är gärna korrekt eftersom jag anser att okorrekt beteende är per definition just det okorrekt - dvs fel i flera avseenden] skulle förtrycka de som har en annan syn på problemet stupar ju på sin egen logik - om du skulle vara förtryckt skulle du och jag inte ha denna dialog. Islam menar du är farlig skulle du säga att den är mer eller mindre farlig än kristendomen , judendomen eller Buddhismen - för om du till äventyrs skulle göra det bevisar du din egen enfald. Religion kan både användas för att förtrycka och förlösa - både för fred och för krig. Personligen har jag inga dubier om att all religion är tom på essentiellt i den meningen att det finns ett sätt att tolka religionen -om jag skulle hävda det skulle jag ju bli fundamentalist -en typ av människor jag ser ner på som intellektuellt begränsade på ett synnerligen sorgligt sätt. Onödigt att tillägga är dessutom din beskrivning av medierna som sägande " all religion är fredlig" dock säger de inte " Islam är endast x oavsät vem/vilka, var när ect vi väljer och prata om det" . Om du vill ha en intressant föreläsning om Islams olika historier se :http://www.ur.se/Produkter/162005-UR-Samtiden-Islams-historia-Tro-och-traditioner-genom-tiderna förvisso hindrar inget att du klassificerar Hedin som PK men då kan du vara vänlig och ange skäl.
2014-10-04
Kajsa Sahlin Torp
Vilket toppenprogram idag! Tack!!
2014-10-04
Roland Dahlström
Svensk pk press slår sig på bröstet och påstår sig vara den främsta garanten för demokrati i hela Europa , vilket naturligtvis är ett påstående som man får ta med en väldigt stor nypa salt , hur kan man kalla sig för demokratin och yttrandefrihetens försvarare då man ju sällan eller aldrig ifrågasätter den ideologi som ligger till grund för den oro som vi nu ser runt om i hela Europa , vad den vanliga medborgaren med sina vidöppna ögon ser och hör är enligt pk journalistkåren en synvilla som vi bara skall ignorera , "islam är ju en religion och därför är den inte heller farlig" .
2014-10-04
Fredrik Ros
Helt OK. Danmark har vaknat. Jag tror Sverige börjar vakna med och kommer göra ännu mer så till valet 2018 om detta förakt för demokratin och förminskandet av 13% av Sveriges väljarkår fortsätter.
2014-10-04
Konflikt i Sveriges Radio P1
Nu kommer Christian Langballe och Sören Espersen. Räcker det?
2014-10-04
Fredrik Ros
Igen militant vänsterpropaganda för massinvandring, mångkultur och islamisering. Varför låter ni inte t ex en alternativ röst som Mikael Jalving eller Morten Messerschmidt komma till tals?
2014-10-04
Rashid Musa
Tungt!
2014-10-03
Camilla Bank Friis
Haha! Thank you Frida, but I don't want to be reminded of DF while improving my Swedish skills.
2014-10-03
Frida S. Falk
In case you want to practice your Swedish, Camilla Bank Friis!
2014-10-03

Fler program:

Program: Konflikt
4916 delningar på Facebook
Sändes för 1120 dagar sedan
Längd: 3266
Program: Konflikt
2464 delningar på Facebook
Sändes för 1904 dagar sedan
Längd: 3339
Program: Konflikt
2208 delningar på Facebook
Sändes för 1127 dagar sedan
Längd: 3322
Program: Konflikt
1861 delningar på Facebook
Sändes för 2226 dagar sedan
Längd: 3371
Program: Konflikt
1715 delningar på Facebook
Sändes för 2926 dagar sedan
Längd: 3363
Program: Konflikt
1688 delningar på Facebook
Sändes för 2954 dagar sedan
Längd: 3370
8
Christofer Lundström:
"Jag ställer mig emot denna negativa klang som uttrycket ger! "Arga vita män"? Det är en enkel förklaring på en ganska komplex glob..."
Program: Utrikeskrönikan
11775 delningar på Facebook
Sändes för 1878 dagar sedan
Längd: 216
Program: I lagens namn
8704 delningar på Facebook
Sändes för 1721 dagar sedan
Längd: 1791
Program: Söndagsintervjun
7844 delningar på Facebook
Sändes för 923 dagar sedan
Längd: 3300